Hekimoğlu İsmail, Ramazan ayının nasıl değerlendirilmesi gerektiğini anlattı

Türkiye'nin şükür ve tefekkür ufuklu mümtaz aydınlarından olan Hekimoğlu İsmail "Ramazan Ayını" Samanyolu Haber'e değerlendirdi.

"2 Milyar Müslüman aynı anda oruç tutuyor. Açlar, susuzlar.. Su var, ekmek var yemiyorlar, 'Ye' emrini bekliyorlar. Akşam oluyor yaklaşıyor, aç, susuz bekliyorlar emir gelene kadar Allah'a itaat ediyorlar." diyen Hekimoğlu İsmail, Ramazan'ın nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili soruya; "Ramazan ayında, sigara içilmiyor, devamlı içmesinler.. Ramazan ayında kötü söz söylemiyorlar, devamlı söylemesinler.. Ramazan sadece aç kalmak değil büyük bir ahlakın talimidir aynı zamanda." şeklinde cevap verdi. Hekimoğlu İsmail, Ramazan ayının insanlara taşıdıkları güzellikleri küçük bir örnekle hatırlattı. "Mesela bir misal vereyim. Trafik kazasında iki şoför karşı karşıya geldi. Yumruklarını sıktılar kavga edecekler. Bir tanesi dedi ki, ben oruçluyum, diğer ben de oruçluyum dedi. Binip arabalarına gittiler. Ramazanda kavga yok, sövme yok, kötülük yok, her türlü iyilik var. Ramazanda müslümana da bu hal zühur ediyor ama bu devam etmeli. Devam etmeli ki şu anlaşılsın; İslamiyet dünyayı cennet eder. Bu anlaşılmalı. Biz Müslümanlar İslamiyeti fiilen yaşasak Gayrimüslimler Müslüman olur.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3