Namaz Tespihatı ve zikirmatik

Zikir, insanı Hakk’a ulaştıran yolların en eminidir. Namazların ardından yapılan tesbihatlar, okunan dualar, Cevşen veya virdler Allah’ı anmanın en güzel vesileleri, kulluk yolunda âlemlerin Rabbi’ne sunulan muhabbet çiçekleridir.

Şuurlu ve güzel bir lisanla Allah’ı anmak, ebediyet yolculuğunda her insana sunulmuş eşsiz bir fırsattır. Bu eşsiz fırsatı en beliğ şekilde ‘Anın beni, anayım sizi.’’ ayetiyle ifade eden Rabbimiz, O’nu hayatının her karesinde en güzel ve en çok anan ise Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’dir. Bediüzzaman Hazretleri de hayatı ve eserleriyle zikrin ehemmiyetini özellikle vurgulamış ve ‘Allah’ın bize verdiği nimetler ve mallara bedel istediği fiyat üç şeydir: Biri zikir, biri şükür, biri fikirdir.’ diyerek kulluğun esaslarından birinin zikir olduğunu ifade etmiştir. Hayat telaşına kapılıp ertelediğimiz, unuttuğumuz veya geçiştirdiğimiz zikir ibadetini Nil Prodüksiyon tarafından hazırlanan ‘Namaz Tesbihatı ve Zikirmatik’ isimli cihazla artık aksatmadan kolayca yapabilir, dua ve aşırların doğru okunuşlarını öğrenebilir, ezberleyebilir hem de sevdiklerimize öğretip, ezberletebiliriz. Hem pratik hem de doğru bir materyal olan ‘Namaz Tesbihatı ve Zikirmatik’ isimli dijital cihaz, çok fonksiyonlu bir teknolojik tesbih. İçeriği, teknolojisi ve pratikliğiyle yediden yetmişe herkese büyük bir kolaylık sunuyor. Namaz vakitlerinin sonunda okunan dua ve sûrelerin mahreç ve tecvit kurallarına riayet edilerek okunmuş olması bu cihazın önemini artıran bir diğer husus olarak dikkat çekiyor. Özenle hazırlanmış içeriği dinlemek, hem kalb hem de dil ile eşlik etmeniz için yapacağınız tek şey cihazı açıp, 5 vakti temsil eden harflerden birine dokunmak. Dijital tesbihatın içerisinde sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazlarının tesbihatları ve tüm vakitlerin sonunda okunan aşr-ı şerifler var. Ayrıca cihazda bulunan zikirmatik özelliğini kullanarak zikirlerinizin sayısını tesbit edebilir, cihazı açıp kapattığınızda bile kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Namaz Tesbihatı ve Zikirmatik, oldukça hafif ve ergonomik. Cebinize koyup her yere rahatlıkla götürebilirsiniz. Kulaklığı sayesinde evde, işte ve seyahat halinde rahatlıkla kullanabilir, USB girişiyle de ister bilgisayardan isterseniz USB girişi olan herhangi bir cihazdan şarj edebilirsiniz.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3