Oruç hastalık gelmeden sıhhat etrafında taşidat yapmaktır

Fethullah Gülen Hocaefendi, 19 Ekim 1979'da Bornova'da verdiği vaazda, sıhhatine dikkat eden kişinin oruca müracaat etmesini, Hadis-i Şerif'te tavsiye olunduğu üzere evlenmeye gücü yetmeyenin oruç tutmasının sabır kazandıracağını ve oruç ibadetinin diğer katkılarını aktarıyor.

Orucun üstün tarafı o, hıfzısıhha açısndan, koruyucu hekimlik açısından hastalıklar gelmeden evvel sıhhatin etrafında taşidat yapmaktır. Hastalık sizi hakimiyeti altına aldıktan sonra kime müracat edersiniz perhiz verir ama, ya derdinize derman olur veya olmaz.Siz de alışkanlıklarınızı terkedebilirsiniz yada etmezsiniz. Ama oruç ve siz bu mükellef olacağınız dünyaya ayağınızı attıktan sonra akı karadan seçecek hale geldikten sonra, evinizin önünü temrik ve temyiz edeceğiniz hale geldikten sonra sırtlanacağınız bir vasifedir ki hayata başlarken, sıhhatli yaşamaya azmederken oruç vazifesi de beraber gelmiş oluyor.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3