Ramazan Hatıraları

Ketılda çay-yumurta Hoşgörü diyarı Konya'da 3. sınıftayım, sınıf arkadaşımla sahur hazırlıyoruz, tüpün bittiğini çay demlerken fark ettik, çok üzüldük zira çay öğrencinin benzini gibiydi.

İki öğrenciden o vakitte tüp parasının çıkması mümkün değildi. Vira bismillah deyip domates salatalık dilimlerken, ben de ketılda çay demledim, ardından ketılı bir güzel yıkayıp içinde yumurta haşladım. Doğrusu keyfimize diyecek yoktu, her şey çok lezzetliydi. Bu durum Üstad'ın dersini hatırlattı; Cenab-ı Hak şükredene kuru ekmekte baklava tadı verir, şükretmeyene ise baklavada kuru ekmek tadı. ZÜLEYHA CEYLANPINAR Önce namaz sonra iftar Sene 2002. Lise 3. sınıftaydım. Sınıf arkadaşım üniversiteli abilerin evlerine iftara davet etmişti, iftara 1 saat kala eve gittik. İftar vakti geldi. Yaklaşık 30 kişi davet edilmişti, evin en büyük odasındaydık, iftar topunun atılmasına 5 dk kalmıştı, halen bir hazırlık yoktu. Kendi kendime acaba başka odaya mı hazırlanıyor iftar sofrası dedim. Top atıldı, ezan okundu, halen sofra yok ortada. Herkes ayağa kalktı, haydi akşam namazına. Namazı kıldık, sonra iftar sofrası geldi önümüze, meğer gittiğimiz evde önce namaz sonra iftar yapılıyormuş. EMRAH KOÇ TOKAT
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3