Samanyolu benzersiz bir programa imza atıyor

Samanyolu Televizyonu bu sene, benzersiz bir programa daha imza atıyor. Ramazan ayında yayınlanacak olan “Kabe'ye Gönül Kervanları”nda, Kutsal Topraklar'a ilk kez yolculuk yapan 10 farklı ülkeden 10 yeni Müslümanın yaşadıkları ekrana geliyor.

Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Filipinler, Haiti, Tanzanya, Peru, Kenya ve Demokratik Kongo'da yeni Müslüman olmuş 10 kişinin duygu dolu Mekke ve Medine yolculuğunu ekrana getirecek "Kabe'ye Gönül Kervanları"nda çiçeği burnunda Müslümanlar, İslam'a dair hemen hemen her şeyi bu mübarek atmosfer içerisinde görerek ve yaşayarak öğreniyor. Kutsal Belde'nin manevi atmosferinin buram buram hissedileceği bu mukaddes yolculuk izleyenleri duygulandıracak. Büyük ses getirecek olan “Kabe'ye Gönül Kervanları” Ramazan boyunca her gün saat 17.50'de Samanyolu TV'de.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3