Semavi dinlerin mensupları iftarda buluştu

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) tarafından geleneksel hale getirilen 'Gönül Sofrası' iftar programında bu kez semavi dinlerin mensupları ağırlandı.

Şifa Üniversitesi Kampüsü'nde düzenlenen iftar yemeğine katılan temsilciler Ramazan ayının tüm insanlara hoşgörü ve barış getirmesini diledi. Hoşgörü ve barış temalı iftar yemeğine İZDİM Yönetim Kurulu Başkanı Şemseddin Ayyıldız, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf Erdoğan, Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, ST. Helen Papaz Yardımcısı Yılmaz Ögüt, İzmir'deki Musevi cematinin üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. İftar yemeği sonrası konuşan Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, "Buradaki tablo bir arada yaşamayı arzuladığımızı gösteren ifadedir. Bu tablo her birimizin Allah'ın yaratmış olduğu insanlar olarak karşılıklı sevginin, hoşgörünün ve anlayışın ifadesidir. Burada bir araya gelerek bunu sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. İZDİM Yönetim Kurulu Başkanı Şemseddin Ayyıldız da, "Bizler, inanç ve anlayışımız ne olursa olsun birlikte insanca yaşama üslubunu geliştirmiş, herkesin konumuna saygılı olma ahlakıyla hayatı ve saadeti paylaşmayı öğrenebilmiş bir medeniyetin varisleriyiz. Dünya barışının teminatı bu güzel üslubu, kaynaşmayı, uzlaşmayı bir kere daha canlandırmak ve paylaşma ahlakını yeniden diriltmekten geçer. Bu sürecin mantıklı yürütülmesinin yegane yolu da diyalogtur. Ülkemizin yeni anayasasında bu renklilikleri, bu deseni, diyalogun ürünü olacak bu renkliliği artık geriye dönüşü mümkün olmayacak şekilde kitaplaştırması, kanunlaştırması lazım. İZDİM olarak yeni anayasa çalışmalarını yakinen takip ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından sema gösterisi yapıldı.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3