Ramazan'a günler kala hurma bereketi

Ramazan ayına bir gün kala, iftar sofralarının gözdesi hurma fiyatları yüz güldürüyor. Dolardaki artışa rağmen fiyatlar düştü

Ramazan'a günler kala hurma bereketi

Ramazan ayının başlamasına bir gün kala vatandaş, hurma alışverişine başladı. Ramazan alışverişinin kalbi olan Mısır Çarşısı'nda tezgahlar hurma ile dolup taştı. Geçen yıl vatandaşın en çok tercih ettiği Kudüs Medjol hurma, 70 liradan satılan tezgahlarda bu yıl 58 liraya kadar geriledi. 


HER CEBE UYGUN

Mısır Çarşısı'nda hurma fiyatları 15 ila 120 lira arasında değişiyor. Her cebe uygun hurma sattıklarını vurgulayan Malatya Pazarı esnaflarından Mahmut Keskin, “İnsanlar genellikle Kudüs Medjol hurmasına rağbet ediyor ama her cebe uygun fiyatlar var. Bu yıl özelikle Medine ve Kudüs hurmaları oldukça fazla. O yüzden fiyatlar düştü. Bu yıl vatandaş bol bol hurma yiyebilecek” diye konuştu. Geçen sene en çok talep edilen Kudüs hurmasını günde 300 kilogram sattıklarına dikkat çeken Keskin, bu yıl ancak 200 kilogram  satabildiklerini ifade etti. 


TALEP KUDÜS HURMASINA

Satışların yarısını Medjol Kudüs hurmasının oluşturduğunu aktaran esnaf Keskin, “Medjol'ü her gün ortalama 80-100 kilogram satıyoruz. Bu en etli hurma olduğu için vatandaş bunu tercih ediyor. Sugri hurma var kilogramı 56 lira ondan günde 3-5 kilogram anca satıyoruz. Aslında en lezzetli hurma odur içinde fıstık var. Her iftarda muhakkak ondan tüketilmeli” dedi.


VATANDAŞ PAHALI BULUYOR

Mısır çarşına alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar geçen yıla göre fiyatların düşmesine rağmen hurma fiyatlarını yine de pahalı buluyor. Pahalı olduğu için kiloyla alışveriş yapamadıklarını vurgulayan vatandaşlar “Genellikle 5 liralık alıyoruz” diyor. Bu da ortalama 100 grama tekabül ediyor.


<< Önceki Haber Ramazan'a günler kala hurma bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER