Ramazan'da halsizliğin çaresi

Mısırlıların piramitleri inşa ederken enerjilerini yükseltmek ve hastalıklardan korunmak için sarımsak kullandığını biliyor muydunuz?

Ramazan'da halsizliğin çaresi

Eczacı Mehmet Müderrisoğlu, daha enerjik ve zinde kalmak isteyenlerin normal sarımsağa göre daha faydalı ve kokusuz olan siyah sarımsağı kullanabileceğini belirtti.

ENERJİ KAYBI VE HALSİZLİK

Müderrisoğlu, açlık ve sıcak havanın etkisiyle akşam saatlerine doğru bitkinlik ve halsizlik görülebileceğini kaydederek, şunları söyledi: “Her akşam mutlaka sahura kalkılmalı ve uygun besinler tüketilmelidir. Tam buğday ekmeği, yumurta, süt ürünleri, ceviz ve badem daha geç acıkmanızı sağlar ve tokluk hissi verir. Daha enerjik ve dinç olmak istiyorsanız size siyah sarımsağı tavsiye edebilirim. Siyah sarımsak enerjinizi artıracak ve doğal moral kaynağınız olacaktır.”

ENERJİYİ YÜKSELTİYOR

Müderrisoğlu, sarımsağın Mısır’da piramitlerin yapımında çalışan işçilere enerjilerini yükseltmek için düzenli olarak verildiğini hatırlatarak, “Mısır’ın sıcak ikliminde son derece ağır şartlarda çalışan piramit işçileri sarımsak sayesinde hem enerji kazanmış hem de sarımsağın antibiyotik etkisi ile hastalıklardan korunmuş ve yaralarını iyileştirmişlerdir.” dedi.

NORMAL SARIMSAKTAN DAHA ETKİLİ

Günümüzde yeni keşfedilen siyah sarımsağın bildiğimiz sarımsaktan daha etkili olduğunu ifade eden Eczacı Müderrisoğlu, şöyle devam etti: “Siyah sarımsak, aslında bildiğimiz sarımsağın fermente edilmiş halidir. 

Fermantasyon sırasında kokusu ve acı tadı kaybolurken besin değeri artar. Vitamin ve mineraller dahil yararlı 200’ü aşkın bileşik içerir. Yüksek enerji verir. Tansiyonu ve şekeri düzenler. Aynı zamanda antioksidan özelliktedir.”

MİDE DOSTU

Mehmet Müderrisoğlu, siyah sarımsağın Ramazan ayında görülebilecek mide yanması şikayetlerinde yardımcı olabileceğini ve doğal mide koruyucu olduğunu kaydetti. Sindirim sistemi hastalığı olanların çiğ sarımsak yememesi gerektiği uyarısında bulunan Müderrisoğlu, yenilecek çiğ sarımsağın mide rahatsızlığı, gaz ve alerji gibi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekti.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI

-Kansere karşı koruyucudur
-Kalp sağlığını korur
-Beyin hücrelerini serbest radikal hasarına karşı korur
-Hafıza bozuklukları semptomlarını azaltır
-Bağışıklık sistemini destekler
-Karaciğeri korur
-Diyabet semptomlarını iyileştirir
-Kronik böbrek rahatsızlıklarında, tedavinin toksik etkisini azaltır
-Sindirim ve dolaşımı arttırır
-Tansiyonu düzenlemeye yardım eder
-Doğal mide koruyucudur
-Hiperlipidemi ve hiperglisemi durumlarını önlemeye yardımcıdır
-Yaşlanmayı geciktirir
-Antialerjiktir
-Saç ve cilt sağlığını korur
-Yorgunluğu önler

Muhabir Ajans
<< Önceki Haber Ramazan'da halsizliğin çaresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER