RASAT ve Göktürk-2 uyduları için yarışma düzenlendi


Milli uydular RASAT ve Göktürk-2 tarafından elde edilen görüntülerin kullanılacağı bir yarışma düzenlenecek.

YÖK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 16-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 'Sinyal İşletme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı (SİU2016)' kapsamında gerçekleştirilecek 'Uzaktan Algılama İçin Sinyal ve Görüntü İşleme Çalıştayı' bünyesinde yapılacak yarışma, 'RASAT Görüntülerinden En İyi Uygulama Geliştirme' ve 'Göktürk-2 Görüntülerinden Stereo Üretimi' başlığı altında iki ayrı kategoride yapılacak.

Söz konusu yarışma; Türk mühendislerince üretilen ve yüksek yerlilik oranına sahip RASAT ve Göktürk-2 uydularının akademik çevrede bilinirliğini arttırmak ve ülke bilimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca Hakem Heyeti tarafından her iki kategoride en fazla üç çalışma ile Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Uydu Görüntü İşleme ve Geoportal Oluşturma Projesi kapsamında 'RASAT ve Göktürk-2 Uydu Görüntüsü İşleme Özel Oturumu' düzenlenecek. Özel oturumda sunulmak üzere seçilen çalışmalar için, yurt içinden katılan toplamda en fazla 6 bildiri yazarının kongre katılım masrafları (katılım-konaklama-yol) karşılanacak.

Yarışmaya katılım için SİU formatında düzenlenmiş bildirinin çalıştaya gönderilmesini isteyen YÖK Başkanlığı, bildirinin, çalıştayın son gönderim tarihinden önce sisteme yüklenmesi ve [email protected] e-posta adresine, yarışmaya katıldığı bilgisini, bildiri numarası ile gönderilmesini talep etti. Gelen yoğun talepler nedeniyle bildiri gönderme son tarihi ikinci ve son kez 8 Şubat 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Ayrıntılı bilgilere ise http://siu2016.beun.edu.tr internet adresinden ulaşılıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber RASAT ve Göktürk-2 uyduları için yarışma düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER