Rasim Ozan Kütahyalı'ya hapis cezası

Boşnaklara yönelik ağır hakaret içeren sözleri sebebiyle İstanbul 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hâl indirimi uygulamadı.

SHABER3.COM

İstanbul 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasında Boşnak derneklerinin avukatları sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın cezalandırılmasını talep etti.

Avukatlar, Kütahyalı'nın sarf ettiği sözlerin Sırp çeteleri tarafından kullanılan ırkçı bir söylem olduğuna işaret ederek, “Sanık, insanlığa karşı işlenmiş bir suçu övmüştür. Sırp Çetniklerin kullanmış olduğu jargonu kullanarak Boşnak kadınları ve halkını aşağılamıştır.” ifadelerini kullandı.

10 ay hapse mahkûm edilen Rasim Ozan Kütahyalı'nın eşi Habertürk yazarı Nagehan Alçı Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yakın gazetecilerden biri olarak gösteriliyor. 

"İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMAMALI"

Duruşmalara katılmayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak halkına olduğu gibi adalete de saygısının olmadığını belirten avukatlar, “İyi hâl indirimi uygulanmamalıdır.” diye konuştu.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti kararını açıkladı. 

Rasim Ozan Kütahyalı “halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçundan 10 hapis cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme iyi hâl indirimi uygulamadı.

HÂKİMDEN KÜTAHYALI'NIN AVUKATINA: BU DEVLETİN AYIBIDIR

Duruşmada hâkimin hakkında yakalama kararı çıkarılan Rasim Ozan Kütahyalı’nın yakalanarak ifadesinin alındığını zabıtlara geçirmesinin akabinde sanık avukatı müvekkilinin yakalanmadığını iddia ederek, “Yakalanmadı. Kendisi geldi.” dedi.

Bu sözler üzerine hâkim, “Hakkında yakalama kararı var. Polis koruması olan birisi yakalama kararı verildikten bir hafta sonra ifadeye geliyorsa bu devletin ayıbıdır.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Rasim Ozan Kütahyalı'ya hapis cezası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER