Referandumda oy kullananların pasaportu iptal edilecek
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 24 2017
Avusturya Devlet Televizyonu ORF, 16 Nisan referandumunda oy kullanan Avusturyalı Türk seçmenlerin listesine ulaştı. Liste, hem Türk hem Avusturya vatandaşı olan Türklerin, Avusturya pasaportlarının iptal edilmesi anlamına geliyor.
Avusturya’da Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumu sonuçları nedeniyle alevlenen çifte vatandaşlık tartışması yeni bir boyut kazandı.
İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka’nın, çifte vatandaş konumundaki Türklere yönelik önlemleri sertleştirileceği, bu kişilerin pasaportlarının ellrinden alınacağını ve para cezası kesileceğini açıklamasından sonra önemli bir gelişme yaşandı.
Devlet televizyonu ORF, Yukarı Avusturya bölgesinde, referandumdaki Avusturya seçmen listesi olduğu ileri sürülen belgelere ulaştı.
Ele geçen liste ile, bu ülkede yaşayan, hem Türk hem de Avusturya vatandaşı olan kişilerin tespit edilebileceği belirtildi.
Yukarı Avusturya Bakanı Elmar Podgorschek, gerekli incelemelerin yapılacağını ve listede Avusturya vatandaşı Türklerin bulunması halinde bu kişilerin Avusturya pasaportlarının ellerinden alınacağını söyledi.
Avusturya kanunlarına göre çifte vatandaşlık istisnai durumlar haricinde yasak.
Kronos.news
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


