Rekortmenden çok önemli mesaj

Gelir Vergisi’nde ilk sırayı alan Şarık Tara, önemli mesajlar verdi.

Rekortmenden çok önemli mesaj

Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’nın açık­la­dı­ğı gelir ver­gisi re­kort­men­le­ri lis­te­sin­de bi­rin­ci olan En­ka Şir­ket­ler Gru­bu Onur­sal Baş­ka­nı Şa­rık Ta­ra, Bu­gü­n’­e ko­nu­şa­rak ka­mu­oyu­na önem­li me­saj­lar ver­di.

Ver­gi öde­me­nin bir has­let de­ğil önem­li bir gö­rev ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ta­ra, “Çok ka­za­nıp da ver­gi öde­me­yen­ler, mil­le­tin pa­ra­sı­nı ça­lı­yor de­mek­ti­r” der­ken, her­ke­sin de bu fi­kir­de ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di.

Ko­ç’­u geç­mem hiç önem­li de­ğil  

2014 yı­lın­da 37 mil­yon 582 bin 415 li­ra­lık ver­gi ta­hak­ku­kuy­la “En çok Ge­lir Ver­gi­si Öde­yen­le­r” lis­te­sin­de re­kort­men olan Ta­ra, 29 mil­yon 753 bin 89.99 li­ra ta­hak­kuk­la Koç Hol­ding Onur­sal Baş­ka­nı Rah­mi Ko­ç’­u ge­çer­ken bu ko­nu­da ne dü­şün­dü­ğü­nü sor­du­ğu­muz­da, “Koç Ai­le­si­’ni çok se­ve­rim. Rah­met­li Veh­bi Ko­ç’­la iyi dost­tuk. Be­nim on­la­rı ge­çip geç­me­mem çok önem­li de­ğil. Önem­li olan pa­ra ka­za­nan­la­rın ver­gi­si­ni öde­mek­ten ka­çın­ma­ma­la­rı. Çün­kü ver­gi öde­mek bir gö­rev­di­r” de­di.

Oğ­lu se­ki­zin­ci ol­du

Ta­ra, ilk ver­gi şam­pi­yon­lu­ğu­nu da­ha 30 yaş­la­rın­day­ken al­dı­ğı­nı be­lir­tir­ken, iş­le­ri dev­ret­ti­ği oğ­lu Si­nan Ta­ra­’nın da 2014 lis­te­sin­de 8’in­ci ol­ma­sın­dan gu­rur duy­du­ğu­nu an­lat­tı ve şöy­le ko­nuş­tu: “Baş­ta Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı olan oğ­lum Si­nan ve şu an­da En­ka İn­şa­at’­ta Ge­nel Mü­dür olan to­ru­num Meh­met Ta­ra ol­mak üze­re Türk genç­le­rin­den çok umut­lu­yum. Be­nim tav­si­yem, ar­tık yaş­la­nan iş­ve­ren­le­rin be­ni ör­nek ala­rak ida­re­ci­le­ri­ni genç­ler­den seç­me­le­ri. Çün­kü genç­ler biz­den da­ha iyi­ler. Da­ha iyi yö­ne­ti­ci olu­yor­lar. Dün­ya­yı da biz­den da­ha çok ta­nı­yor­lar. Ulus­la­ra­ra­sı iliş­ki­le­ri de iyi bi­li­yor­lar. O yüz­den genç­le­rin bil­gi­le­ri­ne di­na­miz­mi­ne ina­nı­yo­rum. Ça­lış­kan­lar ve ko­lay da yo­rul­mu­yor­lar.”

Sanayicilik ve inşaat paralel gidiyor

Ge­çen yıl dün­ya­nın en bü­yük ta­ah­hüt şir­ket­le­ri lis­te­sin­de 250’n­ci sı­ra­yı alan En­ka İn­şa­at, ulus­la­ra­ra­sı bü­yük alt­ya­pı pro­je­le­ri­nin de ara­nan fir­ma­la­rı için­de yer alı­yor.

Ta­ra­’ya “Ver­gi­si­ni öde­di­ği­niz ge­lir­le­ri sa­de­ce in­şa­at­tan mı ka­zan­dı­nız” so­ru­su­nu da sor­duk, şun­la­rı an­lat­tı: “İn­şa­at ya­nın­da sa­na­yi­ci­li­ği­miz de var. Me­se­la, grup şir­ket­le­rin­den Çim­ta­ş’­la ba­sınç ka­zan­la­rı, ya­pı çe­li­ği, bo­ru sis­tem­le­ri üre­ti­yo­ruz. Me­ka­nik mon­tör­le­rin mü­hen­dis­lik hiz­met­le­ri ve ima­lat­çı­lı­ğı­nı ya­pı­yo­ruz. Bi­ri­si Çi­n’­de 4  fab­ri­ka­mız var. Me­se­la, Kör­fez ge­çi­şi­nin çe­lik kons­trük­sü­yon iş­le­ri­ni biz ya­pı­yo­ruz. Yi­ne Ali­ağa­’da­ki iki elek­trik san­tra­li­miz­le Ata­türk Ba­ra­jı­’n­da üre­ti­len elek­tri­ğin 4 mis­li­ni üre­ti­yo­ruz.”Ta­ra ay­rı­ca, bu­gü­ne ka­dar 251 bin gen­ci yurtdı­şı­na gö­tür­dük­le­ri­ni, mü­hen­dis­ler baş­ta ol­mak üze­re ço­ğu­nun iki yıl ça­lı­şıp ül­ke­ye dö­ne­rek ken­di iş­le­ri­ni kur­duk­la­rı­nı da söy­le­di.
<< Önceki Haber Rekortmenden çok önemli mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER