Rektör Ulcay: Üniversiteler sadece diploma veren kurumlar olmamalı


Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitelerin mesleki eğitim yanı sıra öğrenciye Ar-Ge'yi, buluş yapmayı ve bu buluşları sektöre pazarlamayı da öğretmesi gerektiğini belirtti. Ulcay, "Artık üniversiteler sadece diploma veren bir kurum olmaktan çıkarılmalıdır." dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bursa İl Müdürlüğü yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. KYK İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Kariyer Sohbetleri' konulu söyleşiye katılan Rektör Ulcay, gelişmiş ülkelere oranla genç nüfusun Türkiye'de çok daha yüksek olduğunu belirterek, "Toplumun bunca genç nüfusa iş imkanı oluşturması da gerekiyor. Gelişmiş ülkelerde istihdam edilmek isteyen genç nüfus oranı yüzde 60'lar seviyesinde iken bizde bu oran tam tersi çıkıyor. Gençlerimiz kendi işini kurmak istiyor. Girişimci olmak çok güzel bir şey. Ancak sadece sözde kalmasının kimseye bir faydası olmaz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geleceğine daha fazla katkı yapmak için 3. Nesil Üniversite hedefini ortaya koyduklarını anlatan Ulcay, şunları söyledi: "Sadece mezun eden, diploma veren ya da meslek öğreten değil de, eğiten, öğreten, meslek sahibi yapan ve araştırıp buluş yaptıran bir üniversite oluşturmak istiyoruz. Öğrenci sayımız çok fazla, öğretim üyesi sayımız ise yetersiz. Peki bu kadar öğrenciye eğitim verecek, bunun yanında bilimsel araştırma yapacak ve boş zamanlarında sektörel çalışma yapacak akademisyenimiz olmazsa biz nasıl teknoloji üreteceğiz? İşte bu sorunu açık öğretim fakültesi ile kısmen çözmemiz mümkündür. Biz de bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Ders yoğunluğu azalan akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalar yapmasının önünü bu şekilde açmayı planlıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Rektör Ulcay: Üniversiteler sadece diploma veren kurumlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER