Ameliyat olan rektörü hasta yatağında görevden aldılar

Türkiye Tabipler Vakfı’na atanan kayyımın ilk icraatı, Şifa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ateş’i görevden almak oldu. Boğazındaki tiroid nodülü sebebiyle ameliyat olan Ateş, skandal kararı hasta yatağında öğrendi. Üniversitenin genel sekreteri de görevden alındı.

Ameliyat olan rektörü hasta yatağında görevden aldılar

İzmir’de Şifa Üniversitesi’nin bağlı bulunduğu Türkiye Tabipler Vakfı’na geçen ay kayyım atandı. Kayyımların ilk icraatı ise bu kadar da olmaz dedirtti. Tiroid nodülü ameliyatı geçiren Rektör Prof. Dr. Mehmet Ateş, hasta yatağında görevinden alındı. 

Yine, üniversitenin genel sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu’nun işine son verildi.


Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Ateş, SGK’ya ait harabe haldeki De Jongh Köşkü’nü eğitime kazandırmıştı. Bu köşk bahane edilerek, SGK ve üniversiteye yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, köşkü eğitime kazandırdığı için hapse atılmıştı. 50 gün cezaevinde kalan Ateş, geçen ay serbest bırakılmıştı. Ateş, ilk iş olarak ameliyat için sırada bekleyen hastalarına koşmuştu.



Soruşturma konusu köşk, üniversite tarafından, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in oluruyla bedelsiz değil, aylık 79 bin liraya SGK’dan kiralanmıştı. Harabe haldeki yapıyı eğitime kazandırmak için 13 milyon lira harcama yapan üniversite, buna rağmen operasyona maruz kalmıştı. Birçok kurum ve kuruluşun söz konusu köşkü bedava tahsis etmek için başvurduğu ortaya çıkmıştı.


Cezaevinden çıktığı gecenin sabahında kalp ameliyatı bekleyen hastalarına koşan Mehmet Ateş, acil organ nakli bekleyen eşine böbreğini vermek için de harekete geçmişti. Yapılan tahliller sonucunda Ateş’in boğazındaki tiroid nodülleri tespit edilmişti. Bu sebeple ameliyat masasına yatan Ateş, tedavisi devam ederken hasta yatağında görevinden alındı. Kayyımlar tarafından işine son verilen Ateş, dünyaca ünlü bir kalp ve damar cerrahı. Bugüne kadar 7 bin kalp ameliyat yaptı. Aort ameliyatında kullandığı ve kendi tekniği olan ‘Ateş Tekniği’ ile dünya tıp literatürüne girdi. 

Yarına Bakış
<< Önceki Haber Ameliyat olan rektörü hasta yatağında görevden aldılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER