Renault'ta işçiler SMS ile çıkarılıyor


Bursa'da Oyak Renault Fabirkası'nda yaşanan gerginlikler sebebiyle işçi çıkarmaları sürüyor. Fabrikada bugün sabah 08.00-16.00 vardiyasında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle bazı işçilerin iş akitleri feshedildi.

İşten çıkarılanlara SMS ile bilgi verildi. Çalışanlardan Fatih Çetin'e gönderilen SMS'te "01.03.2016 tarihinde, 08.00-16.00 vardiyasındaki hukuka aykırı eylemleriniz nedeniyle iş akdinizin haklı nedenlerle derhal feshine karar verilmiştir. Ayrıca yazılı ihbar gönderilmektedir." denildi.

SMS mesajının kaç işçiye gönderildiği henüz bilinmezken işten çıkarılan Fatih Çetin, şunları söyledi: "Sabah 08.00 vardiyasında fabrikadaydık. Dün işten çıkarılan 10 arkadaşımızın geri alınması için destek verdik. o sebeple çalışmadık, içeride bekledik. Fabrika yönetimi 10 dakika bir anons yaparak fabrikayı terk edin dedi. Bizde çıkmadık. 13.00 dışarı çıktık, biraz sonrada cep telefonuma mesaj geldi 'iş akdiniz feshedilmiştir' diye. Kanunsuzluk deniyor ama biz kanuna aykırı bir şey yapmadık arkadaşlarımızın işe alınmasını istedik."

CİHAN
<< Önceki Haber Renault'ta işçiler SMS ile çıkarılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER