Renault'dan sonra o fabrikada da işçiler iş bıraktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 15 2015
Paylaş
X Post
Türk-Metal Sendikası'ndan alınan bilgiye göre Oyak Renault'tan sonra TOFAŞ'ta da 300-350 kadar işçi, iş bıraktı.

Bursa'da Oyak Renault Otomobil Fabrikası'nda işçilerin sendika değişikliği ve ücret artışı talebiyle üretimi durdurmasının ardından benzer eylem Tofaş Otomobil Fabrikası'nda yaşandı. Saat 16.00 vardiyasına gelen işçiler, değişim olmadığı için içeri giremediler.
Bantlar dururken, fabrika üst yönetimi ile işçiler arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.
Fabrikadaki yaklaşık bin işçi ise çalışmaya devam ediyor.

RENAULT'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
Oyak Renault sözcüsü fabrikada çalışanların yaptığı eylem ile ilgili olarak Reuters'a şu açıklamayı yaptı: Türkiye Bursa'da kurulu bulunan fabrikamız Oyak Renault otomobil fabrikalarında 15 Mayıs saat 0000 itibariyle önceden öngörülmeyen bir duruş yaşıyoruz. Üretimdeki bu duruş yürürlükte olan iş yasalarına ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun değildir. Fabrikanın içinde ve dışında toplanmış bulunan yaklaşık 2,500 çalışanın korunması, normal çalışma düzenine dönmesi için Oyak Renault yönetimi eylem planı uyguluyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İBB davasında ‘2,5 kat kâr’ çıkışı: Kapki hesaplara itiraz etti2.Direniyor! İngiltere Başbakanı Starmer üzerinde baskı artıyor3.Tanju Özcan iddianameye 'hodri meydan' dedi! İşte iddianameden detaylar4.Emeklilere şok! Milyonlarca emeklinin maaşının tamamına bloke koymanın yolu açıldı5.Şimşek’in enflasyon karnesi: 3 yılda hiçbir hedef tutmadı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












