Renault'ta eylem devam ediyor

Renault ve Tofaş ile başlayan Coşkunöz, Mako ve Ototrim fabrikaları ile devam eden iş bırakma eylemleri, bir bir sona eriyor.

Renault'ta eylem devam ediyor

Türkiye'nin Detroit'i olarak anılan otomotiv üssü Bursa'da geçen hafta Renault ve Tofaş ile başlayan Coşkunöz, Mako ve Ototrim fabrikaları ile devam eden iş bırakma eylemleri, bir bir sona eriyor. Tofaş, Coşkunöz, Mako A.Ş.'nin ardından 600'e yakın çalışanının bulunduğu ve eylem sebebiyle üretime ara verilen Ototrim Panel Ticaret Sanayi A.Ş. Fabrikası'ndaki eylem de sonlandı. Fabrikada, yarın saat 08.00'da mesai başlayacak. 

Günlerdir iş bırakma eylemlerinin yapıldığı otomotiv fabrikalarında anlaşma haberleri birer birer geliyor. Renault yönetimiyle dün gece boyunca görüşen işçiler, 'eyleme devam' kararı aldı. Bine yakın çalışanının eylemi sebebiyle üretime ara verilen Ototrim'de ise anlaşma sağlandı. Bosch çalışanlarına verilen yüksek oranlardaki zammın ardından Ototorim'te başlayan eylemde işçiler yönetimle anlaşma sağladı. Ototrim Panel Ticaret Sanayi A.Ş. Fabrikası'nda yarın saat 08.00'da mesaiye başlanacak. 

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde cam krikosu, güneşlik, tavan lambası, tavan kaplaması, kapı panosu ve plastik enjeksiyon parçaları ile Ford Otosan Aygen Yerleşkesi'nde tavan montajı ve tavan sıralama faaliyeti yürüterek otomotiv sanayine hizmet veren Ototrim'in Bursa fabrikasında 566 personel, Gölcük ve Yeniköy Tesisleri'nde 91 personel, Kullar Tesisi'nde ise 28 personel çalışıyor. Alınan bilgiye göre; yönetim, eylemlerden dolayı işten çıkartılma olmayacağını ve işçilere idari işlem yapılmayacağını taahhüt etti. Çalışanların sosyal hakları ve maddi haklarında da uzlaşma şartları kapsamında iyileştirme yapılacak. Üretime ara verilen sürede oluşan maddi zararın ise işçilerin ücret almadan yapacağı mesailerle kapatılacağı belirtildi.
<< Önceki Haber Renault'ta eylem devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER