Renkli ve zengin bir bayram 2
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 15 2025
Samanyoluhaber.com yazarlarından Abdullah Aymaz yeni köşe yazısında Süleyman Bağ'ın Ramazan Bayramı izlenimlerini aktarmaya devam etti.
Süleyman Bağ arkadaşımız anlatmaya devam ediyor:
Kültürel Zirveler ve Dinlerarası Diyalog Programın birçok bölümü diyaloğa odaklanıyor. Yazar ve çevirmen Dr. Arhan Kardaş, Kur’an’ı Kant’ın fikirleriyle ilişkilendiriyor. Hristiyanlar ve Müslümanlar için ortak masa sohbetleri ve “3 KADIN, 3 DİN, 1 KONU” adlı podcast gibi özel bölümler, inanç ve barış üzerine derinlemesine konuşmaları teşvik ediyor. Kiliselerde yapılan sergiler, kitap fuarları ve konferanslar, MKW’nin dinler arası işbirliğine olan açıklığını vurguluyor.
Ortak Bir Amaç
Berlin Müslüman Kültür Haftası, çeşitliliğin bir zenginlik olarak yaşanabileceğini gösteren etkileyici bir örnek. İnsanları bir araya getiriyor, düşünmeye teşvik ediyor ve kalıcı izler bırakıyor. Levent Kılıçoğlu, deneyimlerini şu sözlerle özetliyor:
“MKW, kendi bakış açımızın ötesine geçmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 2025’teki MKW’yi şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum!”
Etkinliklerimiz, farklı kültürel ve dini geçmişe sahip insanlarla diyalog kurma fırsatı sunuyor. İlham verici paneller, heyecan verici atölyeler, sanatsal performanslar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Birlikte köprüler inşa etmek ve diyaloğu teşvik etmek istiyoruz – şehrimizde açık, çeşitli ve dayanışmacı bir yaşam için.
İslam sanatı, dinin günlük yaşamdaki rolü veya güncel toplumsal konular hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız – Müslüman Kültür Haftası 2025 herkes için bir şeyler sunuyor. Tüm etkinlikler, kökeni veya inancı ne olursa olsun, herkese açıktır.
Gelip birlikte yeni bakış açıları keşfedin ve şehir toplumundaki birlikteliği güçlendirelim. Katılımınızı ve diyalog için vereceğiniz sesi dört gözle bekliyoruz!
Daha fazla bilgi v
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...


