Reuters: Hükümet bankalara ağır baskı yapıyor

Türkiye'de hükümetin 8 milyar dolarlık batık kredileri üstlenmeleri ve ekonomiyi canlandırmak için kredi vermeye başlamaları konusunda Türk bankalarını zorladığı ileri sürüldü.

SHABER3.COM

Reuters, üst düzey hükümet yetkilileri ve sanayi çevrelerine dayandırarak verdiği haberinde, bu yaklaşımı, bankaların kredi borçlarını yeniden yapılandırması veya satış için hazır hale getirmesini zorunlu kılan 2018 yılında yaşanan döviz krizinin getirdiği sıkıntıyı aşmak için yönetimin şu ana kadar yaptığı “en saldırgan hamle” olarak değerlendirildi.

Merkez Bankası'nın tavsiyeleri

Euronews'te yer alan habere göre Merkez Bankası’nın diğer banka üst düzey yetkilileriyle son dönemde yaptığı görüşmelerde bu konuyu gündeme getirip batık kredilerin nasıl üstlenileceği konusundaki tavsiyelerini yaptığı bildirildi.

Tayyip Erdoğan’ın gelecek yıl büyüme hedefinin yüzde 5’e çıkartılması arzusunu yerine getirmek amacıyla hükümetin bankaların daha fazla kredi vermelerini sağlama adına bu girişimin yapıldığı belirtilirken, banka temsilcilerini ise kayıplarına karşı kalkan olması konusunda Maliye Bakanlığı’ndan daha fazla destek isteği kaydedildi.
<< Önceki Haber Reuters: Hükümet bankalara ağır baskı yapıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER