Reuters'in dolar anketi şaşırttı: Bakın kaç lira olacak diyorlar...

Reuters'in yaptığı ankete göre dolarda 12 ay sonrası için beklenti 8 TL. Türk Lirası 12 ayda sadece yüzde 3 değer kaybedecek. Önümüzdeki 12 ayda enflasyonun yüzde 10-12 bandında seyredeceği tahminlerine göre TL reel olarak değer kazanacak.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Reuters’in her çeyrek düzenlediği Gelişmekte Olan Ülkeler (GOÜ, Piyasalar = GOP) FX anketine göre, GOÜ para birimlerinde önümüzdeki altı ayda çok çalkantılı bir seyir bekleniyor. 

“More trouble ahead for erratic emerging market currencies– Reuters poll” başlıklı habere göre, önümüzdeki altı ayda GOÜ DX dolara karşı ortalama yüzde 2 kadar prim yapabilir. Ankette, TL için de ilginç bir müjde var: Beklentilere göre artık devalüasyonun sonuna yaklaşıldığı savunuluyor.

DOLAR/TL'DE OLAĞAN DIŞI ÖNGÖRÜ

Reuters anketi sonucu dolarda 12  ay sonrası için 8 TL'lik bir rakam bekleniyor. Yani TL 12 ayda sadece yüzde 3 değer kaybedecek. Önümüzdeki 12 ayda enflasyonun yüzde 10-12 bandında seyredeceği öngörülerine göre, TL reel olarak değer kazanacak.

Reuters FX anketinin fon yöneticilerinin kararını ne ölçüde etkilediğini kestirmek zor. Fakat, bu tahmin repo ve swap getirilerini çok cazip kılıyor. 

İKİNCİ JP MORGAN VAKASI MI?

Ağustos ayında JP Morgan tarafından yayımlanan teknik analiz raporunda dolar için "sat", Türk Lirası için de "al" tavsiyesinde bulunulmuştu. Bu tavsiyenin yayınlandığı günlerde dolar rekor seviye olan 7,40 TL seviyelerinde bulunuyordu. 

Piyasa analistlerine göre JP Morgan'ın tavsiyesi manipülatif bulunmuş ve soruşturulması gerektiği belirtilmişti. Zira dolar bir ay içerisinde 7,95 TL'ye kadar yükselmişti. 

JP Morgan'a göre dolar 6,78 TL ve 5,50 TL seviyelerine kadar gerileyebilecekti.
<< Önceki Haber Reuters'in dolar anketi şaşırttı: Bakın kaç lira olacak... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER