Riekerink: Bu sezon hedefimiz 3 kupayı da kazanmak

GALATASARAY Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 'Bu sezon Galatasaray takımı olarak hedefimiz 3 kupayı da kazanmak. İlk hedefimiz tabii ki şampiyon olmak. Ama onun dışında Türkiye Kupası var ve yarın oynayacağımız bir süper kupa var. Bu hedeflerimiz yarınki maçla başlıyor' dedi.

Riekerink: Bu sezon hedefimiz 3 kupayı da kazanmak


Geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray, Süper Kupa maçında geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile yarın saat 20.45'te Konya Büyükşehir Belediyesi Arena'da karşılaşacak. Maç öncesi karşılaşmanın yapılacağı statta takım kaptanı Selçuk İnan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, 'Bu sezon Galatasaray takımı olarak hedefimiz 3 kupayı da kazanmak. İlk hedefimiz tabii ki şampiyon olmak. Ama onun dışında Türkiye kupası var ve yarın oynayacağımız bir süper kupa var. Bu hedeflerimiz yarınki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle bu kupayı kazanabilmek. Benim futbolculara söylediğim bir şey vardır. Futbolcu olarak kariyeriniz bittiği zaman, yanına kar kalan hep hatırlayacağınız, kazandığınız kupalar olur. Umarım bu kupa da tüm oyuncularımın müzesine geçecek bir kupa olur' diye konuştu.

BU YILA SIFIRDAN BAŞLAMADIK

Riekerink, geçen yıl kısa bir dönem için göreve geldiğini ve bu sürecin oyuncularla tanışma süreci olarak geçtiğini kaydetti. Riekerink, 'Tabi ki zor bir dönemdi. Benim oyuncuları ve oyuncuların beni tanıması gereken bir dönemdi. Kısa dönemde kendi felsefemi, oyun mantığımı anlattım. Takım da en iyi şekilde buna reaksiyon gösterdi. Pozitif anlamda reaksiyon gösterdi. Kötü geçmiş bir sezonda gelen bir Türkiye Kupası ile, ezeli rakibimize karşı aldığımız bir Türkiye Kupası ile bitirdik. O yüzden bu yıla sıfırdan başlamadım. Oyuncular benim beklentimi biliyor. Ben onların beklentilerini biliyorum. Kurallarımı, felsefemi biliyorlar' dedi.

Bu sezona hazırlık sürecinin iyi geçtiğini belirten Riekerink, yarınki maçın da takımın önümüzdeki sezona nasıl gireceğinin testinin yapılacağı bir maç olacağını söyledi. 

Türkiye'nin darbe girişimine birlik ve beraberlik içinde dimdik durduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan takım kaptanı Selçuk İnan ise, 'Ülkemizin içinde bulunduğu duruma birlik ve beraberlik içinde iyi bir duruş sergiledi. Bu duruşun her yerde, her maçta olacağını düşünüyorum. Yarınki maçta bu birlik ve beraberliğe, bu duruşa örnek bir maç olacak. Yarın kaybedenin de kazanın da alkışlandığı bir maç olur' dedi. 

Galatasaray'ın geçen sezonki durumunu değerlendiren Selçuk İnan, bu yıl daha güçlü bir takımın olduğunu ve 3 kupayı da kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.
<< Önceki Haber Riekerink: Bu sezon hedefimiz 3 kupayı da kazanmak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER