Riekerink, Selçuk İnan krizine son noktayı koydu

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Selçuk İnan değişikliğinin yanlış bir şekilde yorumlanmaması gerektiğini belirterek, "Benim düşündüğüm tamamen takımın başarısı. Bireylerden ziyade takımın başarısı çok daha önemli" dedi.

samanyoluhaber.com



Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Riekerink, Kayserispor maçında Selçuk İnan'ın oyundan alınmasıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
"Geçen sezonun son bölümünde göreve geldim ve Türkiye Kupası'nı kazandık. Hem bizim, hem de camia için önemli bir başarıydı ama şu gerçeği unutmamamız gerekiyor; Galatasaray, geçen sezonu Beşiktaş'ın 28, Fenerbahçe'nin de 23 puan gerisinde tamamladı. Kimse bunun bir daha yaşanmasını istemez. Yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. O yüzden yeni bir kadro kuruldu. Daha fazla seçeneğimiz ve oyuncumuz var. Böyle olunca da bir hoca olarak karar almanız gerekiyor. İlk 11, ilk 18 ve maç içinde yapılacak değişiklikle ilgili karar almanız lazım. Bireyler tabii ki çok önemli ama daha önemlisi takımın başarısı. Ben aldığım bütün kararlarda kulübüm ve camiamı düşünüyorum. Kararlarımı bu şekilde almaya devam edeceğim. Geçen sezon daha az oyuncumuz vardı. Bu sezon seçeneği bol bir Galatasaray var. Bu da rekabeti artırıyor. Herkesin bu rekabete alışması gerektiriyor. Kadro çeşitliliğinin olması tercih anlamında bazı sonuçlar getirecektir. Selçuk İnan saygı duyduğum bir futbolcu. Geçen sene geldiğimden beri bana çok yardımcı olan bir oyuncu. Yaklaşımı ve yardımıyla minnettar olduğum bir isim. Oyunculuğuna saygım sonsuz. Diğer taraftan karakterine daha da saygım var. Bu sezon şampiyonluk için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yapılan değişikliğin kesinlikle yanlış bir şekilde yorumlanmaması gerekiyor. Benim düşündüğüm tamamen takımın başarısı. Bireylerden ziyade takımın başarısı çok daha önemli. Bu sezonki hedefimiz şampiyonluk. Elimizde de çok fazla oyuncu var. Bu tip tercihler her zaman olacaktır. Kesinlikle yanlış anlaşılmaması gerekiyor. Bu tamamen taktik anlamında yapılan bir değişikliktir. "

Kadro tercihlerini vatandaşı Wesley Sneijder ile birlikte yaptığına yönelik iddialara da değinen Jan Olde Riekerink, "Umarım bu ciddi bir soru değildir. Herkesin bildiği gibi Galatasaray'ın teknik direktörü benim. Geçen sene takımı devraldım. Yönetim bana güvendi ve bu sene de hocalık görevini devam ettiriyorum. Bütün kararları ben alıyorum. Şimdi Sneijder söyleniyor, belki bir sonraki sefer De Jong söylenecek. Kesinlikle bütün kararlar tarafımdan veriliyor. Taktik ya da kimin oynayacağıyla ilgili kesinlikle yönetimden biriyle konuşulmuyor" ifadesini kullandı.

Ligin 5. haftasında karşılaşacakları Beşiktaş'ın şampiyonluğun favorisi olarak gösterildiğinin belirtilmesi üzerine Hollandalı teknik adam, "Beşiktaş'a saygım sonsuz. Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'ya karşı iyi bir sonuç aldılar. Sadece Beşiktaş değil, Fenerbahçe'ye de saygım sonsuz. Ancak bizim hedefimiz kesinlikle şampiyon olmak. O yüzden kendimizi ve şampiyonluğu düşünüyoruz. 3 haftada 7 puan toplayan bir Galatasaray var. Tabii ki 9 puan almak isterdik ama 7 puanın da kötü olmadığını düşünüyorum. Baktığımızda üç maçımızı da deplasman maçı olarak değerlendirebiliriz. Biliyorsunuz ilk maçımız seyircisizdi. Elbette geliştirmemiz gereken taraftarlar var. Hedefimiz Çaykur Rizespor maçında bunu yapmak. Ayrıca bu maçta taraftarlarımıza kavuşacak olmamız bizi heyecanlandırıyor."

Bu arada Jan Olde Riekerink, basın toplantısının ardından basın mensuplarının bayramını kutladı.
<< Önceki Haber Riekerink, Selçuk İnan krizine son noktayı koydu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER