Riekerink takımı değerlendirdi

Galatasaray’ın geçici teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Hollanda basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray taraftarı abarttı

Galatasaray’ın geçici teknik direktörü Jan Olde Riekerink göreve geldiği süreci ve takımın durumunu değerlendirdi. Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Riekerink, takımın Avrupa Ligi’ne gidebilmesi için gereken yere taşımayı hedeflediklerini söyledi.

A takımını çalıştırmak gibi bir niyeti olmadığını söyleyen Jan Olde Riekerink, teklifi duyduğunda çok farklı duygular hissettiğini ifade ederek sözlerine devam etti: “Son 5 yılımda Çin’de çalıştım. Çin gibi bir ülkede çalışmaya başlayınca gözlerden ırak oluyorsun. Bu yüzden Galatasaray A takımına geçmeme şaşıranları anlıyorum. Ben de görevime başladıktan 3 hafta sonra A takımı’ndan teklif almayı beklemiyordum. Orhan Atik’in antrenörlük diploması olmamasından dolayı sadece 2 maç geçici antrenör olarak görev alabiliyordu. Dursun Özbek açık ve net bir şekilde Bülent Önder ve Bülent Korkmaz ile de görüşeceğini belirtmişti. Bunları biliyordum zaten ve çok normal karşılıyorum. Üç hafta önce antrenörlüğe başladığım bir yerde A takımı için ilk aday olacak değildim.” açıklamasında bulundu.

“Takıma ve futbola odaklanmak zor”

Görevini tek başına üstlenmediğini de vurgulayan Riekerink “Beraber çalıştığım Asistanım Orhan Atik ile çok iyi diyalogumuz var. Kaleci Antrenörü Cláudio Taffarel yıllardır bu kulüpte çalışıyor. Birlikte takım değerlendirmesi yapıyoruz. Maçları ve oyuncular hakkında konuşuyoruz. Geçen hafta biraz doğaçlama oldu. Sadece 12 kişilik bir kadrom vardı. Bu kadroya genç takımın yetenekli isimlerini dâhil ederek bir kadro hazırladım. Çalkantılı bir dönem geçirdiğimiz ortada. Forvetimiz Umut Bulut Ankara’daki terör saldırısında babasını kaybetti, Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye karşı oynayacağı derbi maça iki saat kala terör riskiyle ertelendi ve genç takım hocalarından biri vefat etti. Bu olaylar yaşanırken takıma ve futbola odaklanmak çok zor. Takımın hedeflediği bir kupa var ve bu kupaya hazırlanmamız için sadece iki ayımız var ve çok kısa bir süre. Bana bu kulüpte bir görev verildi bende elimden gelenin en iyisini yapacağım. Ancak bu takımın profesyonel ve vefalı bir şekilde verebileceğinin en iyisini vereceğine inanıyorum” dedi.

Sneijder takımı sırtladı”

Hollanda’da da top koşturmuş olan Wesley Sneijder ve Ryan Donk’un durumu sorulması üzerine Riekerink “Wesley Sneijder’ı daha 11 yaşındayken Ajax’ta tanıdım. 20 yıl sonra onun ne kadar güzel bir karaktere sahip olduğunu görüyorum. Bu onun oyununa da yansıyor. Wesley, Galatasaray’da bir fark yaratabiliyor. Sezonun kötü dönemlerde bile sırtladı takımı. Birlikte çalıştığımız şu kısa sürede antrenmanlarda dahi hırsını hiç kaybetmedi. Ryan Donk’u savunmada görmeyi seviyorum. Onun en iyi özellikleri olan kafa ve fizik gücü de bu pozisyona müsait. Fakat orta sahada da iyi oynadığını göz ardı edilemez” ifadelerini kullandı.

Kendi risk faktörünü ve başarısızlığı hiç düşünmediğini söyleyen Hollandalı çalıştırıcı 2 aylık geçici görevinden sonra 2018 ortalarına kadar devam eden kontratını hatırlatarak eski görevine döneceğini söyledi.

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber Riekerink takımı değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER