Rio Olimpiyatları'nda Türk imzası

Rio Olimpiyatları'nda Türk imzası

Dünyanın en iyi kadın haltercileri arasında gösterilen Amna Al Haddad, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na Türk tasarımcı desteği ile gidiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'ni temsil eden ilk kadın sporcu olarak uluslararası arenada yarışmış ve pek çok derece almış 26 yaşındaki Amna Al Haddad, ilk kez bir Türk tasarımcının tasarlamış olduğu özel kıyafetle 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda yarışmaya hazırlanıyor.

Tüm dünyada merakla beklenen 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'nda yarışacak olan 26 yaşındaki halterci Amna Al Haddad'a, Türkiye'nin en hızlı büyüyen e-ticaret markası Sefamerve sponsor oluyor. Firmanın kurucularından tasarımcı Oya Okur Erciyeş, ünlü sporcu Al Haddad için olimpiyatlarda giyebileceği özel bir halter kıyafeti tasarlıyor.

Dünyanın birçok ülkesinde yarışmış olan halter sporcusu Al Haddad için tasarlanan kıyafet bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu tasarımın aynı zamanda, dini yaşam tarzından dolayı spor yapamayan kadınların da önünü açmak ve muhafazakar sporcuların hayatında önemli bir başlangıç yapmak olacağı belirtildi.

Al Haddad, kendisi için nefes alan ve ısıyı dengeleyen coolfit kumaştan özel olarak üretilen kıyafeti giyeceği için heyecanlı olduğunu söyledi. Bu kıyafetin olimpiyatlarda kendisi için büyük önem taşıdığını belirten genç sporcu, "Spor markaları maalesef, muhafazakar hayat tarzını benimsemiş kadınlar için kıyafet üretmiyor. Sefamerve'den yarışacağım kıyafetle ilgili destek alabilmekten dolayı çok mutluyum." dedi.

Amaçlarının, özellikle başörtülü kadınların da spor yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Oya Okur Erciyeş, "Muhafazakar hayat tarzını seçmiş kadınlar, yapmak istedikleri sporu kendilerine uygun kıyafet bulamadıkları için yapamıyorlar. Biz bu engelleri kaldırarak spor yapmak isteyen muhafazakar kadınların hayatını kolaylaştırıyoruz. Sefamerve olarak inovatif ürünlerle kadınların spor yapmalarını sağlayacağız ve bu konuda desteğimizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

AMNA AL HADDAD HAKKINDA

21 Ekim 1989'da doğan Amna Al Haddad, United Arab Emirates haltercisi, motivasyonel konuşmacı, koç ve bağımsız gazeteci. Amna Al Haddad, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 12 halterci kadından biri. Haltercilik, kültür olarak bir erkek sporu olmasına rağmen bunu başörtüsüyle birlikte başarıyor.

Amna, Arap Emirlikleri'nden ilk GCC ulusal yarışanı olarak Reebok Crossfit Games Open'da (22 Şubat – 25 Mart) Asya'da gerçekleşen yarışmada 170 kadın arasından 77. oldu. Amna, 4-6 Mart 2012 tarihinde Kore'de tarih yazdı. Asya Regionals'de yarışan (Birleşik Arap Emirlikleri ve GCC* ulusal vatandaşı olarak) ilk Müslüman ve başörtülü kadın oldu. Mart 2013'te ABD/Columbus Ohio'da uluslararası Arnold Weightlifting Championships haltercilik yarışmasına katılarak, ilk uluslararası haltercilik tecrübesini yaşadı. Amna şu anda Birleşik Arap Emirlikleri'ni 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edebilmek için çalışmalarına devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rio Olimpiyatları'nda Türk imzası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER