Riyad Borsası yüzde 7 değer kaybetti

Suudi Arabistan, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle başka ülkeler tarafından uygulanacak olası yaptırımlara misliyle karşılık verileceği açıkladı.

SHABER3.COM

ABD yönetimi, gazeteci Kaşıkçı'ın konsoloslukta öldürüldüğünün doğrulanması halinde Riyad'ı cezalandıracağını açıklamıştı. 13 ekim'de konuyla ilgili açıklama yapan Trump, "Eğer gazeteci Kaşıkçı konsoloslukta öldürüldüyse Suudi Arabistan için ağır bir ceza olacak."demişti. Beyaz Saray'dan gelen bu açıklamanın ardından Riyad Borsası yüzde 7 değer kaybetti. Borsada yaşanan bu ciddi kayıp 2014 yılında petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından yaşanan en büyük değer kaybı olarak kayıtlara geçti.

Trump, "Biz olmadan tahtınızda iki hafta bile kalamazsınız" demişti
ABD Başkanı Trump, Mississippi'de yaptığı bir miting sırasında Kral Selman için "Kral Selman'ı seviyorum. Ama Kral'a, 'Sizi biz koruyoruz. Biz olmadan tahtınızda iki hafta bile kalamazsınız. Bundan dolayı askeri harcamalar için para ödemek zorundasınız' dedim" ifadelerini kullanmıştı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman ise Trump'ın bu açıklamasına "Bu bedava silahlanma değil. Suudi Arabistan ve ABD arasındaki ilişki başladığından beri her şeyi onlardan parayla satın aldık" şeklinde yanıt vermişti.

Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı gezisini yaptığı Suudi Arabistan'dan yüz milyarca dolarlık anlaşmayla dönen Başkan Trump, geçtiğimiz mart ayında Beyaz Saray'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı ağırlamıştı.

Suudi muhalif gazeteci 2 Ekim'de Türkiye'de Suudi konsolosluğuna girdikten sonra kaybolmuştu. Gazetecinin öldürüldüğü haberleri üzerine uluslararası tepki oluşmuştu.
<< Önceki Haber Riyad Borsası yüzde 7 değer kaybetti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER