Rize'de özel okul baskını


Rize Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı üzerine 3 özel okula arama ve inceleme işlemi yapıldı. Şahika Eğitim Kurumları'ndaki aramalarda bilgisayarların kopyaları alındı. Dün sabah saatlerinde başlayan arama işlemi bugün saat 10.00 sıralarında sona erdi.

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin başlattığı arama ve inceleme ile ilgili değerlendirmede bulunan Şahika Eğitim Kurumları'nın avukatı Hasan Şentürk, yapılan aramada hiçbir problem çıkmadığını belirtti. Şentürk, velilerin hiçbir endişe duymasına gerek olmadığını söyledi.

Avukat Hasan Şentürk, herkesin Rize'deki Şahika okullarında eğitimim şampiyonlarının yetiştirildiğini bildiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Rize Sulh Ceza Hakimliği'nce verilen karar üzerine polislerce arama yapıldı. Yapılan arama ve incelemenin neticesinde doğal olarak hukuka aykırı hiçbir belge, bulgu veya delil elde edilmemiştir. Bu okullarda zaten hukuka aykırı bir işlemin olmayacağını tüm Türkiye ve kamuoyu bildiği gibi müvekkillerim de ifade etmişlerdir. Yapılan çalışma hukuki ve bu anlamda müvekkillerimin şirketlerinin hiçbir problemi yoktur. Daha önce vergi denetmenleri, Milli Eğitim, belediye, sağlık il müdürlüğü ve itfaiye gibi kurumlar tarafından yapılan denetlemede hiçbir gayri hukuki durum ortaya çıkmadığı gibi bunda da çıkmayacağı beyan edilerek, her zaman denetlemeye hazır olduğu ifade edilmiştir. Zaten bu tür denetlemeler müvekkili olduğum kurumlar için rutin hale gelmiştir. Bu okullarda hukuka aykırı bir şey yoktur. Bu okullar, vatanını, milletini, devletini seven hayırlı nesiller yetiştiriliyor."

'MEDYANIN ALGI HABERLERİNE İNANMAYIN'

Yapılan arama ve incelemeyi gerçek dışı, tamamen algıya yönelik olarak değerlendiren bazı basın yayın organları olduğunu ifade eden Avukat Şentürk, "Bu basın yayın organları bizimle görüşülmeden, sağdan-soldan duydukları, itibar edilmeyecek iddialardan yola çıkılarak haber yapmaktalar. Bunların hiçbiri gerçek değil. Zaten velilerimiz, bu tür algı haberlerine itibar etmiyorlar. Bu hukuki işlemden müvekkil şirket kaçmadığı, kapılarını ardına kadar açtığı gibi velilerin de endişe etmesine gerek yoktur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Rize'de özel okul baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER