Rize'deki operasyonda 5 kişi daha adliyeye sevk edildi


Rize'de salı günü gözaltına alınan aralarında iş adamı, muhasebeci, öğretmen ve bankacılarında bulunduğu kişilerin sorguları sürüyor.

Şehrin en başarılı okullarını bünyesinde bulunduran Şahika Eğitim Kurumları'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında ilin saygın iş adamları, şirketin yönetim kurulu üyeleri, muhasebe çalışanları, öğretmen ve bankacılarının bulunduğu 15 kişi önceki gün gözaltına alınmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanan 5 kişi dün Rize Adliyesi'nde sevk edilmişti. Cumhuriyet savcısına ifade veren 3'ü işadamı, 1'i muhasebeci, 1'i de öğretmen olan şahıslardan 3'ü, yurt dışı yasağı şartı ile serbest bırakılmaları için mahkemeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme de H.K., G.U. ve M.G.'yi yurt dışı çıkış yasağı şartı ile serbest bırakmıştı. Savcı, ifade işlemleri tamamlanan diğer 2 kişinin gözaltı süresini ise cuma gününe kadar uzatmıştı.

Emniyetteki sorgulara tamamlan 5 kişi daha bu sabah adliyeye sevk edildi. Şahısların ifadelerini alan cumhuriyet savcısı, 5 kişinin gözaltı süresini yarına kadar uzattı. Şahıslar, yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kalan 5 kişinin ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözaltındaki toplam 12 kişinin bugün ya da yarın savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

Avukat Hüseyin Yılmaz, ne emniyet ne de savcılık ifadelerinde müvekkillerine atfedilen somut hiçbir delilin olmadığını söyledi. Yılmaz, "Müvekkile bir evrak gösterilip veya somut olarak 'şu yapıldı, bu yapıldı' diye bir delil gösterip suçlama yok. Sadece 'Şuraya yardım yaptın mı, toplantılarına gittin mi? gibi hayali soruluyor. Birebir bizatihi 'şunu yapmışsın, bunu yapmışsın, şu olmuş, bu olmuş' şeklinde somut hiç bir delil yok." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rize'deki operasyonda 5 kişi daha adliyeye sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER