Rize'deki operasyonda 7 kişi serbest kaldı


Rize'deki gözaltına alınan aralarında iş adamı, muhasebeci, öğretmen ve bankacılarında bulunduğu 15 kişiden 7'si serbest kaldı, 8 kişi ise tutuklandı.

Şehrin en başarılı okullarını bünyesinde bulunduran Şahika Eğitim Kurumları'na yönelik 'özel evrakta sahtecilik' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında ilin saygın iş adamlarından şirketin yönetim kurulu üyeleri, muhasebe çalışanları, öğretmen ve bankacılarının bulunduğu 15 kişi salı günü evlerinde gözaltına alınmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri tamamlanan 5 kişi Rize Adliyesi'ni sevk edilmişti. H.K., G.U. ve M.G. savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışı çıkış yasağı şartı ile serbest bırakmıştı. Savcı, ifade işlemleri tamamlanan diğer 2 kişinin gözaltı süresini ise cuma gününe kadar uzatmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlan 5 kişi ise dün adliyeye sevk edilmiş, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından gözaltı süreleri bugüne kadar uzatılmıştı.

Kalan 5 kişinin de emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla gözaltında bulunan toplam 12 kişi bu sabah Rize Adliyesi'ne sevk edildi. Savclıktaki ifade işlemleri tamamlanan H.M., Y.K., R.M., H.Y., E.A., M.S., K.Ö., C.D., S.U., H.K., Ü.I. ve A.T. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. H.M., Y.K., R.M. ve H.Y. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. E.A., M.S., K.Ö., C.D., S.U., H.K., Ü.I. ve A.T. ise örgüt üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rize'deki operasyonda 7 kişi serbest kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER