Romanya'da mayın alarmı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 15 2023
Romanya donanması, Costineşti sahil beldesindeki bir iskelenin bir patlamada hafif hasar görmesinin ardından, Karadeniz kıyısındaki başıboş mayınları araştırmak üzere bir gemi ve bir helikopter görevlendirdiğini açıkladı.
Rusya’nın Ukrayna’yı geçen yıl Şubat ayında işgale başlamasından bu yana Karadeniz'e mayın döşendiği biliniyor. Romanya, Bulgaristan ve Türkiye’nin askeri dalgıç ekipleri kendi sularına sürüklenen mayınları etkisiz hale getirme çalışmalarını sürdürdü.
İskelede meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Romanya donanması, dalgıçlarının, patlamanın bir mayından kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırdıklarını açıkladı.
Mankalya limanı yakınlarında ayrı bir mayının sürüklendiği yönündeki haberlerin ise asılsız olduğu belirtildi.
Hem Avrupa Birliği hem de NATO üyesi olan Romanya, Ukrayna ile 650 kilometrelik bir sınırı paylaşıyor. ABD balistik füze savunma sistemine evsahipliği yapan Romanya geçen yıl itibariyle topraklarında daimi bir NATO muharebe gücü konuşlandırıldı.
Rusya ve Ukrayna, Karadeniz’e döşenen mayınlar konusunda birbirini suçluyor.
İstanbul'un Şile ilçesindeki Sofular Plajı'nda bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıkarılan 30'a yakın top mermisi imha edildi.
Rusya Savunma Bakanlığı geçen ay Karadeniz'de, İstanbul Boğazı'nın 180 kilometre kuzeydoğusunda Ukrayna'ya ait mayının imha edildiğini açıklamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







