Ronaldo Dünya Kupası tarihine geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz, H Grubu’ndaki ilk maçında Gana’yı 3-2 yendi. Tüm gözlerin üzerinde olduğu Ronaldo ise attığı gollerle tarihi bir başarı kazandı.

SHABER3.COM

Portekiz’in yıldız ismi Cristiano Ronaldo, Gana'ya attığı golle, beş farklı Dünya Kupası’nda gol atan ilk isim olarak tarihe geçti. 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz, H Grubu’ndaki ilk maçında Gana’yı 3-2 mağlup etti. Maçta tüm gözler Portekizli yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo’nun üzerindeydi.

Ronaldo, 2006, 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupalarının ardından 2022’de de gol atmayı başardı ve adını tarihe yazdırdı. Gana ise Portekiz’e attığı gollerle Katar 2022’de gol atmayı başaran ilk Afrika ekibi oldu.

Taraftarlar maçı değil sanki Portekizli yıldızı izlemeye gelmiş gibi maç öncesinde ve maçta sürekli Ronaldo için tezahürat yaptılar. Hatta maç öncesinde Ronaldo ısınma hareketleri yaparken da statta büyük bir gürültü koptu. Karşılaşma başladıktan sonra da yıldız futbolcunun ayağına her top geldiğinde Portekizli taraftarların sesi yükseldi.

Portekiz, maçtaki ilk net fırsatını da Ronaldo’yla yakaladı. Yıldız futbolcu 10’uncu dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atamadı. İlk yarıda Gana rakibini kendi yarı sahasında beklerken, Portekiz hızlı paslarla rakip yarı alanda boşluklar yakalamaya çalıştı. 

İkinci yarıda Portekiz çok fazla pas yaparak rakibini sıkıştırdı. Ronaldo, Salisu’yla rakip ceza sahasında girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Kazanılan penaltıyı Ronaldo gole çevirdi. Bu golden sonra Gana beraberlikle birlikte galibiyet için açılınca Portekiz rakibinin boşalttığı alanlardan saldırdı ve goller de üst üste geldi. Gana’nın beraberlik golünden bir dakika sonra Portekiz Joao Felix ve Leao’nun golleriyle iki farklı üstünlüğü yakaladı.

Gana’nın 89’uncu dakikada Bukari’yle bulduğu gol maça bir kez daha heyecan getirdi. Karşılaşmanın 90+10’uncu dakikasında Portekiz kalecisi Costa arkasındaki Ganalı oyuncuyu fark etmeyip topu önüne bıraktı, geriden gelen Bukari topu kaptı, son anda araya Portekiz savunması girdi. Gana son şansını da kullanamadı.


Portekiz bu galibiyetle gruptaki ilk maçlar sonunda liderliğe yükseldi, puansız Gana’ysa son sırada kaldı. Grupta Uruguay ve Güney Kore’nin 1’er puanı bulunuyor.
<< Önceki Haber Ronaldo Dünya Kupası tarihine geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER