Ronaldo'yu Messi'yi 6'ya katladı

Fenerbahçe’de bu sezon ligde çıktığı 3 maçta 29 dakika sahada kalan Mehmet Topuz, dakika başına dünyanın en pahalı futbolcuları Ronaldo ve Messi’den 6 kat fazla para kazandı. Sözleşmesi sona eren Topuz, kulübede oturarak servet kazandı

Ronaldo'yu Messi'yi 6'ya katladı

Fenerbahçe'nin 2009 yılında Kayserispor'dan aldığı Mehmet Topuz'un sözleşmesi sona erdi. Fenerbahçe'de ilk iki sezon kadronun değişmez ismi olan Topuz, bu sezon ortalıklarda gözükmedi. 


ŞAMPİYON KADRODA GÖREV ALDI

2010-11 sezonunda şampiyonluğu uzanan Kanarya'da her maç görev alan tek futbolcuydu. 2013 yılında aldığı yıllık 2,3 milyon euro olan ücretini düşürerek 1 milyon euro garanti ve maç başı 25 bin euro olarak yeniden revize eden Mehmet, sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı. Bu sözleşmeden sonra performans olarak adeta dip yapan Mehmet, son 3 sezonda toplam 58, bu sezon ise ligde 3 maçta forma giydi. 


DÜNYA YILDIZLARINI GEÇTİ

Daha çok kupada forma bulabilen Topuz, ligde 3 maçta sadece 29 dakika oynadı. Bu yönüyle de ilginç bir istatistiğe imza attı. Dünyanın en pahalı futbolcuları Real Madridli Cristiano Ronaldo ve Barcelonalı Lionel Messi'yi ligde oynadığı dakika başına düşen ücret ile sollayan Mehmet, kulübede servet kazandı. 

Topuz, 3 maçtaki 29 dakikanın her bir dakikası için 122 bin lirayı cebe koydu. Real Madrid ile La Liga'da 36 maça çıkan Ronaldo'nun dakikası vergiler çıktıktan sonra 20 bin TL'ye gelirken bu rakam Barcelona'da 33 maç oynayan Messi'de 23 bin TL oldu. Oynadığı dakikalar baz alındığında Ronaldo ve Messi'nin 6 katına patlayan Mehmet'in bu sezon ligde golü ve asisti bulunmuyor.


GELİŞİ MUHTEŞEMDİ

Kayserispor'da ortaya koyduğu başarılı performans ile A Milli Takım'a seçilme başarısını gösteren Mehmet Topuz, 2009 yılında Beşiktaş ile anlaştığını açıklamasına rağmen Fenerbahçe'nin agresif transfer politikası ile takıma kazandırılmıştı. Futbolcu ile değil önce Kayserispor ile anlaşan Fenerbahçe, 5 milyon euro nakit para ve 2,5 milyon euro değerinde Gökhan Emreciksin karşılığında Mehmet'i transfer etmişti.


7 KUPA KAZANDI

Fenerbahçe ile 7 sezonda 217 maça çıkan Mehmet Topuz, Sarı-Lacivertli ekipte 13 gol atarken 30 asist yaptı. Kanarya'da 2 Süper Lig, 2 Türkiye Süper Kupası ve 2 de Türkiye Kupası zaferi yaşayan Mehmet, Kayseri'de de 2008 yılında Türkiye Kupası kazanmıştı. Beşiktaş'a transferde çalım atan Başkan Aziz Yıldırım'ın özel uçakla Kayseri'den getirterek imza töreni düzenlediği Mehmet Topuz, 17 kez de milli formayı giydi.


RONALDO MESSİ VE TOPUZ

Futbolcu              Lig maçı    Dakika    Yıllık net ücret

Cristiano Ronaldo      36        3184    65,8 milyon TL 
Lionel Messi              33        2729    62,5 milyon TL 
Mehmet Topuz             3           29       3,54 milyon TL


MUHTEMEL RAKİPLER BELLİ OLDU

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma hakkı elde eden Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. İki ön eleme turu oynayacak temsilcimizin rakibi, 15 Temmuz'da belli olacak. Kanarya, 3. ön eleme turuna seri başı olarak katılacak. Sarı-Lacivertlilerin muhtemel rakipleri; Steaua Bükreş, Monaco, Young Boys, Rostov ve PAOK. Fenerbahçe ilk maçını 26-27 Temmuz tarihlerinden birinde deplasmanda, rövanşı ise 2 ya da 3 Ağustos'ta Kadıköy'de oynayacak.



<< Önceki Haber Ronaldo'yu Messi'yi 6'ya katladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER