'RTÜK, Kılıçdaroğlu televizyona çıkınca artı 18 yaş logosuyla uyarı yapmalı'


AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı ifadelerin Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini söyledi. Bu ifadelerin siyaseten etik kurallarına aykırı olduğunu belirten Özkan, "Kılıçdaroğlu ayrıca bu konudaki hatasında ısrar edip seviyesini maalesef bir kez daha belli etmiştir. Özür dilemek yerine yaptığı çirkin açıklamaları da maalesef bir daha savunma zaruretinde kendisini görmüştür. RTÜK yetkililerini göreve davet ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu televizyona çıktığı esnada ekranda olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar, cinsellik ve artı 18 yaş logolarıyla izleyicilere uyarı yapması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Partili Milletvekilleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Ana muhalefet partisinin genel başkanının ifadelerini herkesin bildiğini belirten Özkan, "Tabi bu ifadeler milletimizi derinden üzmüştür. tüm teşkilatlarımızı, kadınlarımızı ve inanıyorum ki, ana muhalefet partisi genel başkanı ailesini, kızlarını ve akrabalarını da üzmüştür." dedi.

Millet vicdanında rahatsızlık uyandıran ifadelerle ilgili AK Parti milletvekili olarak açıklama zarureti hissettiklerini kaydeden Özkan, "Genel Başkanın bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları, ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir. Ana muhalefet partisi adına gelecekten umutsuz olduklarının bir göstergesidir." diye konuştu.

Bu açıklamaların Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini ve siyaseten etik kurallarına aykırı olduğunu ifade eden Özkan, "Açık bir tacizdir. tüm kadınlar hedef alınmaktadır. Genel Başkanın kızları, eşi ve tabii ki annesi yaşıyor olsaydı annesini de derinden üzecek bir ifadedir. Hiçbir vicdana yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Bir kadına, bir anneye böylesine seviyesiz bir söz söylemenin hiçbir ahlaki, dini, içtimai, sosyal bir açıklaması olamaz. Kılıçdaroğlu ayrıca bu konudaki hatasında ısrar edip seviyesini maalesef bir kez daha belli etmiştir. Özür dilemek yerine yaptığı çirkin açıklamaları da maalesef bir daha savunma zaruretinde kendisini görmüştür. RTÜK yetkililerini göreve davet ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu televizyona çıktığı esnada ekranda olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar, cinsellik ve artı 18 yaş logolarıyla izleyicilere uyarı yapması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Siyasetin tek limanının ahlak olduğunu Kılıçdaroğlu'nun unutmaması gerektiğini anlatan Özkan, şöyle konuştu: "Ahlaktan, güvenden yoksun olanların geçmişte nasıl noter evraklarıyla milletimizin huzuruna çıktığına da tanık olduk. Öyle inanıyorum ki, bu talihsiz açıklamalar en başta Kılıçdaroğlu'nun eşini ve CHP'de siyaset yapan tüm kadınları rahatsız etmiştir. Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini öncelikle yüce milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Aynı zamanda tüm kadınlar ve anneler adına bu hadsiz, haksız ve hukuksuz açıklamayı kınıyor, başta CHP mensubu kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyunu tavır almaya davet ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'RTÜK, Kılıçdaroğlu televizyona çıkınca artı 18... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER