RTÜK'ten giderayak akıl almaz bir ceza daha!

Bu da oldu... Samanyolu TV ve Samanyolu Haber, Mehmet Görmez için sipariş edilen 'milyonluk Mercedes'e, milyonluk Mercedes dediği için para cezasına çarptırıldı.

RTÜK'ten giderayak akıl almaz bir ceza daha!

Muhalif basın yayın organlarına, AKP'li milletvekili üyelerinin çoğunluğu sayesinde 'gözünün üzerinde kaş var' cezası yağdıran RTÜK, Samanyolu Haber'in Mehmet Görmez'e milyonluk Mercedes haberlerine de para cezaları kesti. 

BELGESİNE RAĞMEN 1 MİLYONLUK ARAÇ DEMEK SUÇMUŞ

Araç için 1 milyonluk bedelin belgesi olmasına rağmen siyasilerin 322 bin TL söylemine itibar eden RTÜK, haberler sebebiyle Samanyolu TV'ye 118 bin TL ceza kesti.

Gerçeklikten uzak masabaşı rapor ve ardından milletvekillerinin yaptığı oylama ile -AKP'li vekillerin çoğunlukta olması sayesinde- muhalif TV ve radyolara milyonluk cezalar yağdıran Üst Kurul kararlarında skandallar bitmek bilmiyor. 

Kendini mahkeme yerine koyup yargılama yapmakla kalmayan, hüküm cümleleri inşa eden uzman raporlarıyla Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e alınan ve sözde ibreti alem için iade edilen Mercedes'in fiyatıyla ilgili yapılan haberlere astronomik para cezaları kesildi.

'MİLYONLUK MERCEDES' DENDİ DİYE 118 BİN TL CEZA

Samanyolu Haber, halkın vergileriyle alınan milyonluk makam aracının tahsisi ve israfını kamu yararı için haberleştirirken, RTÜK uzmanı, ''MİLYONLUK MAKAM ARACI, MİLYONLUK MAKAM POLEMİĞİ, MUHALEFET ERDOĞAN'A SERT TEPKİ GÖSTERDİ'' başlıklı haberlerini ayrı ayrı toplamda 118 bin TL idari para cezası ile cezalandırdı. 

Muhalefet partilerinin meydanlarda, kürsülerde dile getirdiği makam aracı israfını ve sonrasında oluşan polemikleri haberleştirdiği için akıl almaz şekilde cezaya muhatap olan Samanyolu TV ve Samanyolu Haber için ayrıca gerçeğe aykırı yayıncılık yaptığı suçlamasında bulunuldu. Bu cezalara gerekçe olarak siyasilerin ve Diyanet'in yaptığı, makam aracının fiyatının 322 bin TL olduğu yönündeki açıklamalarını gösterdi. 

GERÇEK: DMO'YA SİPARİŞ VERİLDİ, 1 MİLYONLUK TUTARIN BELGESİ VAR

Oysa ki gerçek hiç de öyle değil.

Diyanet İşleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ'ın, Devlet Malzeme Ofisi'ne yazdığı resmi yazıda KDV dahil 1.006.641,64 TL tutarındaki makam aracı tutarının alım yapıldıktan sonra DMO'nun hesabına yatırılacağı ifade ediliyor. 2014 bütçesinden karşılandığı belirtilen milyonluk makam aracıyla ilgili gereğinin yapılması isteniyor. 

Yani durum ne AKP'li siyasetçilerin söylediği gibi, ne de Diyanet'in açıklamasındaki gibi. 
İşte ilk kez Hürriyet yazarının dile getirdiği yalanlanmayan yazışmanın belgesi

Hal böyleyken RTÜK'ün ''gözünün üstünde kaş var'' cezalarının ne kadar ciddiyetle verildiği ortaya çıkıyor.

KAMU YARARI İÇİN HABER YAPMAMIZ HEM HAK HEM DE GÖREVİMİZ

Gazeteci kamu yararı için çalışır. Halkın vergilerinden kesilen kamu kaynakları savurganlıkla makam aracı, saray, lüks konut, araç/bina kiralama için harcanıp çarçur ediliyorsa bunu haberleştirmek bir yayın kuruluşunun hem hakkı hem de görevidir.
Samanyolu Televizyonu, kendini mahkeme yerine koyarak verdiği masabaşı/yanlı hükümleri cezalarla infaz eden RTÜK'ün bu kararlarını daha öncekiler gibi yargıya taşıyacak.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber RTÜK'ten giderayak akıl almaz bir ceza daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER