Rum Başpiskopos: Kürtaj yapan katil ilan edilsin


Rum Başpiskopos Hrisostomos, Güney Kıbrıs'taki tüm kiliselere genelge göndererek, kürtaj yapan anneler, doktorlar ve eşlerin katil ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

Rum Ortodoks Kilisesi Sen Sinod Meclisi'nin ayininde Güney Kıbrıs'taki tüm kiliselere kürtajla ilgili bir genelge yolladı. Sen Sinod Meclisi'nin genelgesinin, Rum Meclis'inde ceza kanunun bir maddesinde değişiklik yapılmasına yönelik çalışmalar üzerine yayımlandığı belirtilirken, Rum Meclisinde görüşülen öneride, gebeliğin sonlandırılması şartlarıyla ilgili bazı maddeler yer aldı. Genelgeye göre; "Kilise için hiçbir çözüm, herhangi bir aşamada bir insanın hayatına son verdiğinden, etik ve kabul edilir değildir." ibareleri yer aldı.

Böyle bir yasanın oylanmaması için milletvekillerine çağrı yapılan genelgede, herhangi bir sebepten ötürü (ekonomik, cenin ya da annenin hastalıkları, toplumsal hoşnutsuzluk) kürtaj ikilemi içerisine giren tüm kadın ve aileleri, savunmasız varlığı öldürmemeye ve bunun yerine Sen Sinod Meclisi üyelerine başvurmaya davet etti.

"KİLİSE ÇOCUKLARIN BAKIMINI ÜSTLENEBİLİR"

Genelgede, kendilerinin, etik destek ve öğütlerin yanı sıra, güvenli bir sığınak ve çocuğun doğumuna kadar her türlü yardımı, gizlilikle sağlama işini üstlenecekleri belirtildi. Hrisostomos, bahsedilenlerin istenmeyen bir hamilelik yaşayan 18 yaş altındakiler için de mi geçerli olduğu sorusuna verdiği cevapta, kürtajın bir cinayet olduğunu vurguladı.

Kilisenin istenmeyen hamilelikle karşı karşıya kalan kadınların yanında olduğunu ve onları çocuklarını dünyaya getirmeye çağırdığını belirten Hrisostomos, kilisenin bu çocukların bakımını üstlenebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda KKTC'de de kürtaj skandalı patlak vermiş, 32 haftalık gebeliklerin yasa dışı şekilde sonlandırıldığı ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili aralarında çoğu doktor 8 kişi tutuklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Rum Başpiskopos: Kürtaj yapan katil ilan edilsin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER