Rum lider Anastasiadis: Kıbrıslı Türkler için gerektiği kadar şeyi yapamadık


Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis 'Kıbrıslı Türkler için bunca yıldan beridir gerektiği kadar şeyi yapmadıklarını' açıkladı.

Rum basını, 1974 Barış Harekatı'nın yıldönümü sebebiyle KKTC'de kutlamalar, Güney Kıbrıs'ta ise anma ve kınama etkinlikleri düzenlendiğini belirterek, adanın her iki tarafında düzenlenen etkinlik ve yapılan açıklamalara geniş yer verdi.

Politis gazetesi, Anastasiadis'in Yunan askeri cuntasının darbesi ve 20 Temmuz Barış Harekatı sebebiyle düzenlenen çeşitli etkinliklerde yaptığı konuşmaları aktardı. Gazete, Anastasiadis'in dün akşam Rum Başkanlık Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla 'bir fırsat penceresinin açıldığını ve bugünkü kabul edilemez koşulların ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir çözüme ulaşmak için karşılıklı saygı çerçevesinde müzakere ettiklerini' söylediğini yazdı.

Habere göre Anastasiadis, Akıncı ile birlikte, 'Kıbrıslıları kendi vatanlarının efendileri yapabilmek ve çağdaş bir AB ülkesi yaratabilmek için işbirliği içerisinde çalıştıklarını' belirterek, "Tüm siyasi grup ve vatandaşlara inanarak, bu ülkede bir daha asla kardeşin kardeşe karşı karşıya gelmeyeceğini açıkça söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Gazete, Anastasiadis'in konuşmasında, Kıbrıslı Türkler karşısında bugüne kadar izlenen tutuma ilişkin eleştirel yaklaşım sergilediğini ve 'bunca yıldır Kıbrıslı Türkler için gerektiği kadarını yapmadıklarını' söylediğini aktardı. Anastasiadis ayrıca, "Kıbrıs Türk toplumunu, Türk propagandası ve planları çölünde yalnız bırakarak iki toplum arasında gerekli köprülerin kurulması için yapabileceğimiz her şeyi yapmadığımız da bir gerçektir." ifadesini kulandı. CİHAN
<< Önceki Haber Rum lider Anastasiadis: Kıbrıslı Türkler için gerektiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER