Rus birlikleri stratejik ve lojistik öneme sahip Kurakovo şehrini ele geçirdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 7 2025
Rusya Savunma Bakanlığı, cepheler hakkındaki günlük brifinginde, Donetsk’te yer alan Kurahovo şehrinin Rus ordusu tarafından tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Bakanlık, bu gelişmenin Donetsk cephesindeki Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin lojistik ve teknik destek hatlarını büyük ölçüde zorlaştırdığını ve Donetsk’e yönelik topçu saldırılarını engellediğini belirtti.
Savunma Bakanlığı, son zamanlarda Kurahovo’nun, gelişmiş ateşleme noktaları ve yeraltı iletişim ağlarıyla güçlü bir tahkimat bölgesine dönüştürüldüğünü açıkladı. Şehir, kuzeyden bir barajla korunurken, bu durum Rusya’nın saldırı birimlerinin manevra kabiliyetini sınırlıyordu.
Bakanlık ayrıca, Kurahovo’nun savunması için Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin 15 binden fazla askerden oluşan toplam 26 tabur konuşlandırdığını bildirdi. Kurahovo için verilen mücadele, 2024 yılının Eylül ayında başlamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı, bu çatışmalar sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin tahmini 12 binden fazla kayıp verdiğini belirtti.
Kurahovo’nun kontrol altına alınmasıyla birlikte, Rusya’nın Donetsk bölgesi operasyonlarında önemli bir avantaj elde ettiği ifade edildi.
2022 yılında nüfusu 18.200 olan Kurahovo şehri, 1527 MW kapasiteye sahip olan Kurahovo Termik Santrali’ne de ev sahipliği yapıyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...


