Rus devlet televizyonundan yeni İdlib iddiası...

İdlib'de Türkiye tarafından desteklenen muhalifler ile Rusya'nın desteğini arkasına alan Esad rejimi güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Rusya devlet televizyonu Rossiya 24 tarafından bölge ile ilgili yeni bir iddia gündeme taşındı.

SHABER3.COM

Rusya devlet televizyonu Rossiya 24’ten Yevgeni Poddubni'nin haberinde, İdlib’de cihatçı militanlarla birlikte Türk askeri uzmanların da taşınabilir hava savunma füzeleri olan MANPAD’leri aktif olarak kullandıkları iddia edildi.

"TSK MİLİTANLARA DESTEK VERİYOR!"

Haberde İdlib’deki çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) militanlara yüksek hassasiyetli silahlar ve keşif teçhizatıyla destek verirken “açıkça ateş açarak, bu konuda çekingen davranmayarak” da destek verdiği belirtildi.

“Suriye ordusu kendi (havacılığı) ve Rus havacılığı tarafından kelime anlamıyla ‘korunuyor’. Suriye Hava Gücü ve Rusya Uzay Hava Güçleri uçakları defalarca militanları durdurmakta." denilen haberde şu ifadeler yer aldı: "Dahası İdlib seması şimdi tehlike altında. Militanlar ve Türk uzmanlar aktif olarak MANPAD’leri kullanıyorlar."

Haberde ayrıca "Türkiye’nin koruması olmasa El Nusra’nın yok edilebileceği." yorumuna da yer verildi.
<< Önceki Haber Rus devlet televizyonundan yeni İdlib iddiası... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER