Rus Dili Olimpiyatı 'Olimprus' ödül töreniyle sona erdi


Türk-Rus Kültür Vakfı, Moskova RUDN Üniversitesi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle ikincisi düzenlenen Rus Dili Olimpiyatı 'Olimprus' ödül töreni sona erdi. Türker İnsanoğlu Maslak Show Center'da yapılan ödül törenine Rusya'dan ve Türkiye'den çok sayıda misafir katıldı.

Tüm Türkiye'den yaklaşık üç bin öğrencinin elemelere katıldığı 2. Rus Dili Olimpiyatı 'Olimprus' finalinde 17 üniversiteden 164 öğrenci yarıştı. Yarışmacılar dil, genel kültür, yetenek, kısa film ve çeviri alanlarında birbiriyle kıyasıya yarıştı. İlk üç dereceye giren öğrencilere Rusya'dan gelen misafirler ödüllerini takdim etti. Yarışmada çeşitli dal ve kategoride birinci olan öğrenciler ise Rusya'nın başkentin Moskova'da 2 haftalık yaz okulu ile ödüllendirildi.

"SEÇİM YAPMAKTA ZORLANDIK"

Açılışta konuşan RUDN Filoloji Fakültesi Dekanı Viktor Barabaş, siyasi, ekonomik sorunların yaşandığı ortamda olimpiyatın kültürleri birleştirdiğini söyledi. Yapılan olimpiyatın bunun bir örneği olduğunu söyleyen Barabaş, "Geçen seneye nazaran daha çok öğrenci katıldı yarışmaya. Yaklaşık üç bin öğrenci yer aldı." dedi. Barabaş, "Öğrencilerin daha iyi hazırlandığını görüyoruz. Seçim yapmakta zorlandık. Uzun ve şiddetli tartışmalar yaşadık geçen sene böyle bir şey olmamıştı. Belli ki hocaları çok iyi hazırlamış öğrencilerini, teşekkür ederiz. Yarışma arzusundan dolayı öğrencileri de tebrik ediyorum." diye konuştu. Filoloji Fakültesi Dekanı Türk-Rus Kültür Vakfı ve Okan Üniversitesi'ne güzel organizasyonlarından dolayı teşekkür etti.

Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut, Olimprus'u ilk duyduğunda çok heyecanlandığını söyledi. Kut, "Bunu yapmalıyız dedim. Rus Dili Olimpiyatı'nın Türkiye'de yapılıyor olması çok önemli. Olimprus'a ev sahipliği yapmamız benim için memnuniyet verici. Türk-Rus Kültür Vakfı'na şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Rusya Devlet Duma'sı Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı ve Devlet Sanatçısı İosiv Kobzon de şunları söyledi: "Böyle gergin bir zamanda, dünyanın savaşlarla irkildiği bir dönemde bu festival, rahat olmayan bir ortamda birlik ve beraberlik içinde nasıl yaşanacağına dair bir örnektir. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Türk-Rus dostluğunu geliştirecek etkinlikler yapan organizatörlere teşekkür ediyorum."

Daha sonra Kobzon, ün kazanmış şarkılarından birkaçını söyledi.

Ödül törenine katılan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti.

Şiir okuma dalında birinci olan Yağmur Yalçın, Mariya Tsvetayeva'nın şiirini okudu. Buluthan Göktaş ise Yesenin'in yazdığı Temnaya Noç şarkısını söyledi.

Yarışmacı ve tüm davetliler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ödül töreni ardından yarışmacı ve misafirler İtalyan şef Fabio Mastrangelo'nun yönettiği St.Petersburg Music-holl Orkestrası 'Kuzey Sinfonietta'nın konserine katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rus Dili Olimpiyatı 'Olimprus' ödül töreniyle sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER