Rus elçinin katili bakın kimin müridiymiş!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 24 2016
Rus Büyükelçiyi öldüren El Nusra tetikçisi polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın gözaltına alınan ev arkadaşı avukat S.Ö. ve polis S.B.’nin, dini konularda görüş bildiren Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine katıldıkları belirlendi.
Rus elçinin katili bakın kimin müridiymiş!
Avukat S.Ö. ile Mevlüt Mert Altıntaş’ın Türkiye'de selefiliği yayan Nurettin Yıldız’ın sohbetlerinde tanıştığı saptandı.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre polis S.B., 17 Temmuz’da evlenip evden ayrılınca yalnız kalan Altıntaş, S.Ö.’nün yanına taşındı. Bu üç ismin, Etlik ve Batıkent’te bir evde, Hacı Bayram Camisi’nde Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine katılmaya devam ettikleri saptandı.
S.B., suikast saatinden kısa süre önce Altıntaş’ı arayarak evine davet etti. Altıntaş, “Önemli bir işim var, gelemem” diyerek telefonu kapattı.
Katil polisin sohbetine katıldığı Nurettin Yıldız’ın basına yansıyan açıklamalarından bazıları şöyle: “Allah ile aramızı açan üç sebep; ‘cinsel şehvet, mal ve evlat.’ Kız çocukları cehennem kadar risktir. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Çalışan kadın, fuhuşa hazırlık yapan sürece destek olmuş oluyor.”
AİLEDEN SUİKASTÇI PROFİLİ: TV BİLE İZLEMEZDİ
Yakın bir akrabası, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u vuran Mevlüt Mert Altıntaş’la ilgili detayları anlattı. Son zamanlardaki değişiminin ailenin de dikkatini çekmeye başladığını söyleyerek, “Fotoğraf çektirmeyi, sosyal medyayı, televizyonu açmayı dahi sevmeyen bu çocuk nasıl oldu da bu kadar kamera, fotoğraf makinesi, televizyon önünde gözünü kırpmadan bu suikastı yaptı bize çok tuhaf geldi” dedi.
DENİZE BİLE GİRMEDİ
Akrabası, küçüklüğünden bu yana Altıntaş’ı yakından tanıdığını ifade ederek şöyle devam etti: “Hatta Kuşadası’na denize girmeye gittiğimizde bizimle fotoğraf bile çektirmezdi. Ama son geldiğinde denize bile girmemiş. Hatta artık televizyon dahi açtırmıyormuş evde. Bu değişimi biraz evdekilerin tuhafına gitmiş. ‘Amma değiştin’ diye de çıkışmışlar. 6-7 aylık bir süreç olduğunu sanmıyorum. Son 2-2.5 yılında yani mesle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme4.İşte yeni MTV rakamları!5.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü
6.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü7.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı8.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!9.Van'da korku dolu anlar: Bir mahalleye çığ düştü!10.İsviçre'de kayak merkezinde patlama: Çok sayıda can kaybı var

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN








