Rus Enerji Bakanı: Türkiye, Türk Akımı projesinin izinlerini geri çekmedi


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'nin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı inşaat projesi çalışmaları için gereken izinleri geri çekmediğini açıkladı.

Türk Akımı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Bakan, "Aslında bu sorunun muhatabı Gazprom. Şu anda bana bir rapor sunulmadığına ve bu konuda herhangi bir bilgim olmadığına göre Türkiye projenin yapımındaki izinleri geri çekmemiştir." şeklinde cevap verdi.

Bakan Novak daha önce yaptığı açıklamada Avrupa ve Türk taraflarının destek sunması halinde Rusya'nın Türk Akımı projesini gerçekleştirmek istediğini bildirmişti.

Dün Rossiya 24 televizyonuna konuşan Novak, "Elbette Türk Akımı gündeme gelebilir. Avrupa Komisyonu'nun ve Avrupa ülkelerinin enerji bakanlarının bu konuda çalıştıklarını biliyorum. Eğer Avrupalı ve Türk ortaklarımız nihayetinde bir ilgi gösterirlerse, biz kendi açımızdan böyle bir projeyi gerçekleştirmeye hazırız." demişti.

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Türkiye'nin Brüksel garantilerini sağlaması durumunda projenin devam edeceğini açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Rus Enerji Bakanı: Türkiye, Türk Akımı projesinin izinlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER