Rus işgalinin 15. günü: Zelenskiy: Rusya yalan söylüyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 10 2022
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Antalya'da başlayan ilk üst düzey müzakerelerde Rusya- Türkiye- Ukrayna dışişleri bakanları görüştü.
15.10 Zelenskiy: Rusya yalan söylüyor
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Mariupol'deki hastane saldırısına ilişkin Rusya'nın açıklamasının yalan olduğunu söyledi. Rusya'nın saldırının sorumluluğunu taşıdığını söyleyen Zelenskiy, Moskova'nın propaganda siyaseti yaptığını belirtti. 60 bin insanın Rusya'nın saldırısı altında olan kentlerden tahliye edildiği bilgisini paylaşan Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmeler yaptığını ve Avrupa liderleriyle birlikte mücadele gösterdiklerini dile getirdi. Zelenskiy savaştan sonra Ukrayna kentlerini çok daha güzel bir şekilde kuracaklarını da sözlerine ekledi.
14:05 İngiltere Dışişleri Bakanı Truss: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kimyasal silah kullanması konusunda çok endişeleyiz
CNN'e konuşan Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere'de Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kimyasal silah kullanıldığı konusunda endişeler olduğunu söyledi.
Truss, Putin'in kimyasal silah kullanmasının çok büyük bir hata olacağını ifade etti.
ABD, Rusya'nın Ukrayna'da kimyasal veya biyolojik silah kullanmayı planlıyor olabileceği konusunda daha önce uyarıda bulunmuştu.
Quote Message: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kimyasal silah kullandığı konusunda çok endişeleyiz. Rusya'nın daha önce çatışma alanlarında bu silahları kullandığına tanık olduk. Ancak bu sefer Putin'in bu yoldan ilerlemesi çok büyük bir hata olur"
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı kimyasal silah kullandığı konusunda çok endişeleyiz. Rusya'nın daha önce çatışma alanlarında bu silahları kullandığına tanık olduk. Ancak bu sefer Putin'in bu yoldan ilerlemesi çok büyük bir hata olur"
13:44 Kritik zirvenin ardından konuşan Çavuşoğlu: "Bir görüşmede mucize beklenmemeli"
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonr
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!
6.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!7.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı8.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon9.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı10.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








