Rus istihbaratında kadın personel genişletme kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 6 2024
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus istihbaratında daha fazla kadın personel alınması konusunda talimat verdi
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Federal Güvenlik Servisi (FSB) başkanına gönderilen talimata göre FSB İstihbarat Akademisi'ne kadınların kabul edileceği eğitim alanları bu yıl sonuna kadar genişletilecek.
Bu kararnameye göre Rus istihbarat servisi FSB, İstihbarat Akademisi'nin kadınlara yönelik uzmanlık alanlarını genişleterek yeni personel alımı yapılacak.
Talimata ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada, bilgi güvenliği alanı da dahil olmak üzere yüksek öğrenim eğitim programlarında kadınların kabul edildiği uzmanlık ve eğitim alanları listesinin gemişletileceği belirtiliyor.
Putin, bu çalışma için FSB başkanı Aleksander Bortnikov’u yetkilendirdi.
Gerekli çalışmanın 1 Haziran’a kadar tamamlanması ve raporun Putin’e sunulması gerekiyor.
Daha önce de Rusya cumhurbaşkanı, askere alınan kişilerin sınır muhafızları da dahil olmak üzere FSB'de görev yapmasına izin veren bir yasayı imzalamıştı.
Rus istihbaratının çok farklı etaplarında çok sayıda kadın personel çalıştırıldığı eskiden beri biliniyor. Özellikle İkinci dünya savaşı sonrası soğuk savaş döneminde sahada görevli kadın istihbaratçılar sık sık basın yansımıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


