Rus ordusun yeni modern silahları açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 28 2024
İki yıldır devam eden Ukrayna savaşı ve NATO ile gerilim, Rusya’nın yeni modern silahlar üretmesini hızlandırdı. Operasyon sırasında Rus silahlarının iyileştirildiği bildirildi. Ürünlerin taktik ve teknik özellikleri önemli ölçüde geliştirildi.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya Savunma Bakanlığı, bu yıl sonuna kadar ordu envanterine katılacak son model modern yeni silahları açıkladı.
Rus savunma sanayii, Sarmat füze taşıyıcısının Stratejik Füze Kuvvetlerinde yerleştirecek.
Tu-160M bombardıman uçaklarının Havacılık ve Uzay Kuvvetlerine teslimini ve en gelişmiş son model S-500 hava savunma sisteminin Rus ordusuna teslim edecek.
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksey Krivoruchko tarafından yapılan açıklamaya göre ayrca Nükleer denizaltı "Prens Pozharsky"nin savaş görevine alınması planlanıyor.
Krivoruchko'ya göre 2024'ün görevleri arasında en popüler ekipman ve silahların teslimat programının koşulsuz yerine getirilmesi, üretim hacimlerinin artırılması, elektronik harp, keşif ve karşı batarya sistemlerinin geliştirilmesi yer alıyor.
Askeri teçhizatı iyileştirmek ve yapay zekayı yeni fiziksel prensiplere göre kullanarak silahlar geliştirmek için düşmanın silahlarının özelliklerini inceleme çalışmaları da devam ediyor.
Ağır İnsansız saldırı uçağı "Okhotnik" bu yıl üretime geçecek
V.P. Chkalova Novosibirsk Havacılık Fabrikası tarafından tasarlanarak geliştirilen ağır İnsansız Saldırı Uçağı, “Hunter" (Ohotnik) bu yıl sonuna kadar seri üretime geçecek.
Novosibirsk Bölgesi Vali Yardımcısı Sergey Semka’nın açıklamasına göre testleri başarıyla tamamlanan ağır saldırı uçağı "Okhotnik"in seri üretimine 2024'ün ikinci yarısında başlanacak.
Okhotnik'in geliştirilmesi 2011'den beri Sukhoi tasarım bürosu (Rostec'in bir parçası) tarafından yürütülüyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







