Rus roketleri Kiev’i ve Lviv’u vurdu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 28 2024
Rusya Savunma Bakanlığı, sabah erken saatlerde Ukrayna’nın askeri, enerji altyapısını ve benzer önemli tesislerini vurduğunu açıkladı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Kiev Askeri Yönetimi Başkanı Sergei Popko, patlamaların hava savunma sistemlerini aktif hale getirdiğini açıkladı.
Şehirde hava saldırısı alarmı verilmesinin ardından yetkililer, halktan barınaklarda kalmalarını istedi. Henüz saldırının neden olduğu hasar ve can kaybına dair net bir bilgi paylaşılmadı.
Son dönemde Kiev ve çevresindeki bölgelere yönelik saldırılar yoğunlaşmış durumda.
Lviv’deki fabrika imha edildi
Ukrayna’nın Lviv bölgesindeki Drohobych kentinde bulunan ve ülkede sondaj ekipmanları üreten önemli bir fabrika, gece saatlerinde düzenlenen saldırılar sonucunda tamamen tahrip edildi.
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Yaptırımlar Politikası Komiseri Vladislav Vlasyuk, tesisin imha edildiğini doğruladı. Saldırının ardından bölgedeki hava saldırısı alarmı sabaha kadar devam etti.
Fabrika en büyük sanayi tipi matkap ucu üreticilerinden biri olarak stratejik öneme sahipti. Petrol, gaz ve artezyen kuyuları için kullanılan sondaj parçaları üretmekteydi.
Drohobych sondaj fabrikasının imhası, Ukrayna’nın ağır sanayi kapasitesine ve enerji sektörüne yönelik stratejik bir darbe olarak görülüyor. Sondaj ekipmanlarının üretimindeki kayıp, Ukrayna’nın enerji altyapısında uzun vadeli etkiler yaratabilir.
Rusya, Ukrayna’nın enerji ve askeri altyapısını hedef alarak kış aylarında stratejik avantaj sağlamayı hedefliyor. Bu tür saldırılar, enerji krizini derinleştirirken, Ukrayna’da sivil yaşamı ciddi şekilde etkiliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


