Rus senatör: Türkiye, Rusya'yı istediği yere istediği kadar şikayet edebilir


Türkiye'nin Rusya'nın ekonomik yaptırımlarını Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet edeceği ve uluslararası mahkemelere taşıyacağı yönündeki açıklamalarına Rusya'dan cevap geldi. Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, "Türkiye, Rusya'yı istediği yere istediği kadar şikayet edebilir." dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya'da küçük şehirlerdeki Türk şirketlerine hisselerini Rus ortaklarına devretmeleri için tehdit, baskı yapıldığını iddia etmişti. Elitaş, Rusya'nın ekonomik yaptırımlarını Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet edileceğini ve uluslararası mahkemelere taşınacağını ifade etmişti. Elitaş'ın bu açıklamalarına cevap veren Klintseviç, "Türkiye, Rusya'yı istediği yere istediği kadar şikayet edebilir. Haince sırttan bıçaklamaya, Türkiye'ye karşı yaptırım kararı yeteri kadar yumuşak bir cevap." diye konuştu.

Klintseviç, "Acaba, suç teşkil eden emiri verirken Türkiye yönetimi ne düşünüyordu? Olaydan sonra Rus turistlerin Alanya, Belek ve Kemer otellerini doldurmaya devam edeceğini ve Türk iş dünyasının da kendisini Rusya'da evinde gibi hissedeceğini mi düşündüler? Saçmalık. Bunu önceden düşüneceklerdi." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rus senatör: Türkiye, Rusya'yı istediği yere istediği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER