Rus sözcü: Türkiye gereken dersi aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden uçak krizi hakkında açıklama: Türk tarafı gereken dersleri aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'dan özür dilenmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin üzerinden bir yıl geçmesi için "Türk tarafının gereken dersleri aldığını düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Zaharova, Türk F16'larının Rus Su-24 uçağını düşürmesinin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına ilişkin bir soru karşısında şu ifadeleri kullandı: "Bir yıl önce gerçekleşen trajediye gelince, bununla ilgili yorum yapması gereken biz değil, Türk tarafıdır. Türk tarafının gereken sonuçları çıkarıp gereken sözleri söylemesi ardından ilişkilerin normalleştirilmesi kararı alındı. Türk tarafının gereken dersleri aldığını düşünüyorum."

Zaharova, "Rus tarafında, ikili ilişkilerin eski hâline döndürülmesine yönelik istek olsa da bu zaman alacak. Zira İlişkileri bozmanın çok kolay, onları yeniden kurmanın ise çok zor olduğunu pek çok kez söyledik" diye ekledi.

ERDOĞAN ÇARK ETMİŞTİ

Rus uçağını düşürme talimatını ben verdim diyen, ardından da Ruslar'dan özür dilemeyeceklerini söyleyen Erdoğan daha sonra çark etmiş, Ruslardan mektupla özür dilemişti. Uçağı düşüren pilotsa önce övülmüş, Rusya ile ilişkilerin yumuşama dönemine girmesiyle de tutuklanmıştı
<< Önceki Haber Rus sözcü: Türkiye gereken dersi aldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER