Rus sunucu, Erdoğan'a öyle bir şey söyledi ki...

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ekim 2 2021
Erdoğan- Putin görüşmesinin yankıları Rusya Medyasında da devam ediyor
Rus sunucu, Erdoğan'a öyle bir şey söyledi ki...
Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugün kaleme aldığı yazısında Erdoğan- Putin görüşmesinin yayımlandığı Rus TV kanalında muhabirin Erdoğan'a "ikiyüzlü" demesi hakkında şunları yazdı:

?????????
Merak ettiniz değil mi bu ne diye.
Rusça bilenler, “litsemeriye” diye okunduğunu ve “ikiyüzlülük” anlamına geldiğini anlamıştır hemen.
Bugün size bu Rusça sözcüğün kullanıldığı bir TV programı üzerinden Türk-Rus ilişkilerinin geldiği noktayı anlatmaya çalışacağım.
Malumunuz, önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uzun zamandan sonra ilk kez yüz yüze görüştü.
Diplomasi tarihi kriz anları dışında yaklaşık üç saat süren baş başa görüşmelere pek alışık değildir.

Türkiye'de iktidar bu uzunluğun iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğuna yormamızı istiyor. Oysa Rusya'da bu uzunluk, iki ülke arasındaki sorunların fazlalığına bağlanıyor. Yapılan yorumlardan Putin'in Suriye'de yaşananlar ve Ukrayna konusu gibi ciddi sorunları masaya yatırdığı anlaşılıyor.

Şimdi gelin başlıktaki sözcüğü nereden aldığımı ve Türk-Rus ilişkileriyle ne ilgisi olduğunu anlatayım:
Erdoğan ile Putin'in çok samimi “antikor” muhabbetinin sosyal medyada hızla yayıldığı saatlerde Rus Devlet Televizyonu Rossiya-1'de canlı bir program yayınlanıyordu. Adı “60 Minut” yani 60 dakika.


Programın ünlü sunucusu Olga Skabeyeva (fotoğrafta arkası dönük), bir taraftan Erdoğan ile Putin'in görüşmesine dair görüntüleri yayınlıyordu, bir taraftan da Türkiye – Rusya ilişkilerine dair yorum yapıyordu.
Skabeyeva'nın söyledik

Bu haberler de ilginizi çekebilir