Rus turistler için yaptığı bin 200 sipsi elinde kaldı


Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Rus turistler için yaptığı bin 200 sipsi ustasının elinde kaldı.

Burdur'un Dirmil ilçesi ve Göller Bölgesi'nin yöresel müzik aleti sipsiye, Antalya'ya tatile gelen Rus turistler yoğun ilgi gösteriyor. Manavgat'ta yaşayan Antalya'nın tek sipsi yapım ustası Fehmi Şanlı da müzik aletlerini onlara 7 liraya satıyor.

"BİN 200 SİPSİ ELİMDE KALDI"

Rus turistlere yılda 2 bin 500 adet sipsi sattığını kaydeden Şanlı, "Rus turistler yöresel müzik aleti sipsiyi seviyor. Genelde çocuklarına hediye olarak alıyorlar. Geçen sene uçak krizi gibi değişik nedenlerden dolayı ilçeye gelen Rus turist sayısı sıfırlandı. Bundan dolayı da Rus turistler için yaptığım bin 200 sipsi elimde kaldı. Ruslar gelmeyince sipsi satışları durdu." dedi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi sahibi Andrey Baranov ise Antalya'ya tatile gelen Rusların çocuklarına hediye olarak genelde yöresel müzik aleti sipsiyi aldıklarını ifade etti. Baranov, uçak kriziyle birlikte Rus turistlerin yoğun olarak geldiği Alanya, Kemer, Belek, Kundu, Manavgat, Kızılağaç Turizm Bölgesi, Side ve Çolaklı Turizm Bölgesi'nde Rus turizminin sıfırlandığını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Rus turistler için yaptığı bin 200 sipsi elinde kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER