Rus varlıkları hakkında ilk karar İsviçre’den
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 8 2024
İsviçre üst meclisi dondurulan Rus varlıklarının Kiev'e devredilmesine onay verdi. Rakam 8,5 milyar dolar.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
İsviçreli senatörler, İsviçre hükümetinin Rusya Merkez Bankası'nın dondurulmuş fonlarını Ukrayna'nın yeniden inşası için kullanması yönünde oy kullandı.
İsviçre parlamentosunun üst meclisi, Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan varlıklarının Ukrayna'ya devredilmesi yönünde oy kullandı.
İsviçre daha önce Rusya'nın yaklaşık 8,5 milyar dolar değerindeki varlıklarını dondurmuştu.
Ülkenin parlamentosunun üst meclisi, hükümet tarafından desteklenen teklifi destekleme adına 21, aleyhte ise 19 oy kullandı. 3 de çekimser oy çıktı. Ulusal Konsey (alt meclis) 2023 yılında benzer bir karar almıştı.
Kabul edilen belgede, "Yaptırımlar kapsamında dondurulan Rus devletinin ve ona yakın kuruluşların varlıklarının tazminat olarak Ukrayna'ya ödenmesi gerekiyor" ifadesi yer alıyor.
İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis, senatörlerin hükümete, kararın uygulanması için gerekli yasal çerçeveyi geliştirmeye yönelik önlemler alması çağrısında bulundu. Senatörlerin uluslararası hukukun yorumlanmasını tartıştığı ve müsadere durumunda İsviçre'nin itibar risklerini değerlendirdiği bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”4.Yenidoğan çetesine tahliye!5.Erdoğan Hatay'da brandalarla kapatılan inşaatlar için: ‘Şu binaların güzelliklerine bak…’
6.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”7.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var8.İşte amca yeğen Cebeciler! Saray danışmanı çıktı9.İstanbul'da otobüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 7 yaralı10.İsrail Somaliland'ı tanıdı, Türkiye tepki gösterdi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







