Ruslar İncirlik'i kullanacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'nın İncirlik Üssü'nü kullanacağı yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım İsrail’le varılan anlaşmayı açıkladı

Video: Arşiv

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İncirlik Hava Üssü'nün IŞİD'le mücadele kapsamında Rus uçaklarına açılabileceği yönünde basında yer alan ifadeleri ve Kremlin'den konuya ilişkin gelen olumlu yanıtın sorulması üzerine bu soruya Bakan Çavuşoğlu yanıt verdi. 

Kendisinin böyle bir ifade kullanmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Benim böyle bir ifadem olmadı. Biz DAEŞ'le mücadelede herkesle iş birliği yapabiliriz, dedik. Örnek olarak da koalisyon içindeki ülkelerin İncirlik Hava Üssü'ndeki uçakları ve bulundurdukları gücü verdik. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı'mız Putin'e daha önceki dönemlerde de uçak düşürme hadisesinden önce de 'Endişeniz DAEŞ ise gelin DAEŞ'e karşı birlikte mücadele edelim' sözünü de hatırlattık. Bundan sonraki süreçte DAEŞ'le mücadelede Rusya ile iş birliği yapabileceğimizi söyledik. İncirlik Hava Üssü'ne Rus uçaklarının gelmesi konusunda herhangi bir ifade kullanmadım"

YILDIRIM: ONLAR ÖYLE ANLAMIŞ
ÇAVUŞOĞLU: BİZİM BASIN BÖYLE ANLADI

Bakan Çavuşoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarının ardından Başbakan Yıldırım'ın "Yani onlar öyle anlamış" demesi üzerine Çavuşoğlu da "Hayır, bizim basın böyle anladı. Rusya'ya da mesaj böyle gitti" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Ruslar İncirlik'i kullanacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER